Kat. A1 a próg wiekowy
• Strona 1 z 1
Kat. A1 a próg wiekowy
Siemka.Mam takie pytanie.Wiem,że kurs na kat. A1 mogę zacząć 3 miesiące przed ukończeniem wymaganego progu wiekowego.Ale czy to tylko dotyczy kursu,a egzamin będę mógł zdawać dopiero po ukończeniu 16 lat?Tak się składa,że mam urodziny w styczniu,więc w październiku mógłbym już do WORD'a pójść
- Kaspi
- Świeżak
Tak, zapisać możesz się 3 miesiące wcześniej, ale do egzaminu możesz podejść po ukończeniu 16 roku życia. Jest jeszcze jeden problem z reguły od października do marca ze względu na złe warunki atmosferyczne egzaminy na kat A1, A2 .... są wstrzymywane. Trudno powiedzieć jak będzie w tym roku, ale wątpię, że w styczniu będziesz mógł śmigać na jednośladzie.
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
Oczywiście że ceny są niższe, zawsze to ostatni sezon ktoś chce "pokatować" i nie musi konserwować i garażować w takim przypadku na zimę a po niej nie musi przygotowywać do sezonu 

- staniszewski
- Świeżak
Kaspi napisał(a):Ok dzięki koledzy,a jeśli chodzi o zakup motocykla to lepiej to zrobić przed zimą/późną jesienią? Wtedy ceny bodajże,są niższe?
Kupując pod koniec sezonu możesz liczyć na to, że oglądasz moto w stanie, w jakim było cały sezon. Na wiosnę jest dużo odpicowanych i ceny są wyższe. Ale to pytanie nie na ten dział. I kupuj moto dopiero jak zrobisz prawko, z oczywistych przyczyn.
<a href="http://tiny.pl/hv4l3">RADIOACTIVE</a>
- bober3
- Świeżak
Słuchajcie,może zadam głupie pytanie,ale od kiedy mój tato zdawał prawko,co miało miejsce kilkanaście lat temu,więc przepisy na pewno się zmieniły i wolę zapytać się o to ludzie bardziej obeznanych teraźniejszością
Chodzi mi o to,że na kursie,kiedy jest część praktyczna,to wykonuje te manewry na placu takie jak na egzaminie czy nic z tych rzeczy ? Tak samo z jazdą na mieście,na kursie jeżdżę tak samo jak na egzaminie?

- Kaspi
- Świeżak
Tobie to chyba google wyłączyli.
http://www.scigacz.pl/Prawo,jazdy,kat,A ... 19331.html
http://www.scigacz.pl/Prawo,jazdy,kat,A ... 19331.html
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
Ja także mam 16. urodziny w styczniu. Na kurs idę dopiero na wiosnę, a moto kupuję jakoś w lato. Na kursie uczysz się tego co na egzaminie, to chyba oczywiste? Na sprawdzian z biologii o np. anatomii człowieka uczysz się o płazach?
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
Kaspi napisał(a): Tak samo z jazdą na mieście,na kursie jeżdżę tak samo jak na egzaminie?
Teraz nie wiadomo gdzie cię wyciągnie egzaminator bo ustalonej trasy już nie ma. W Krakowie egzaminy trwają max. 30 minut. więc instruktor będzie cię gonił po okolicach placu zresztą oni najlepiej wiedzą gdzie...
- qwegrzyn
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości