Rejestracja motocykla po czasie dłuższym niż miesiąc.
• Strona 1 z 1
Rejestracja motocykla po czasie dłuższym niż miesiąc.
Witam, tak jak w temacie, moto kupiłem praktycznie rok tematu, jednak nie miałem juz kasy na zarejestrowanie (jestem jeszcze nie pracujący).
I zastanawiam się teraz czy jeśli przyjdę do WK z taką umową, gdzie data jej zawarcia jest prawie rok temu to nie poniosę z tego tytułu jakichś konsekwencji.
Słyszałem, również że ludzie w takich przypadkach po prostu przepisują umowy, no ale nie wiem co o tym sądzić.
Dodam, że moto nie było jeszcze rejestrowane w kraju, jest bez żadnych opłat itp.
I zastanawiam się teraz czy jeśli przyjdę do WK z taką umową, gdzie data jej zawarcia jest prawie rok temu to nie poniosę z tego tytułu jakichś konsekwencji.
Słyszałem, również że ludzie w takich przypadkach po prostu przepisują umowy, no ale nie wiem co o tym sądzić.
Dodam, że moto nie było jeszcze rejestrowane w kraju, jest bez żadnych opłat itp.
- bielu000
- Świeżak
nie ma żadnych konsekwencji za to, ze nie zgłosiłeś od razu.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
luk137 napisał(a):W wydziale komunikacji nie ma konsekwencji, ale urząd skarbowy to już co innego.
Masz dwa tygodnie od daty na umowie na zrobienie opłat, jak się spóźnisz to mandat.
Ja za dwa tygodnie spóźnienia dostałem 200zł mandatu.
Nie dotyczy pojazdów sprowadzanych - w tym przypadku nie płaci się podatku od czynności cywilnych.
Chyba że kupiłeś na umowę K-S z Polakiem.
I nie 2-tygodnie tylko 14 dni.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość