motocykle z usa
• Strona 1 z 1
motocykle z usa
Witam przeglądałem już forum i nie znalazłem odp na moje pytanie otóż Jestem zainteresowany sprowadzeniem motocykli z usa po lekkim szczale Czyli; (Pogięte lagi itp)
I czy mając rodzine w usa zmniejszaja mi sie koszty Np:załadowania motocykla oraz ryzyko sprowadzenia motocykla (do d..py)Czy możecie podac mi strony na których są motocykle z usa ?
strzale...
szczać to można pod płotem
m.
I czy mając rodzine w usa zmniejszaja mi sie koszty Np:załadowania motocykla oraz ryzyko sprowadzenia motocykla (do d..py)Czy możecie podac mi strony na których są motocykle z usa ?
strzale...
szczać to można pod płotem
m.
- katana1012
- Świeżak
Jeśli masz tam kogoś to lepiej niech oni poszukają. Znajomy parę lat temu sprowadzał auto i quada to z tego co pamietam musiał chyba cały kontener wynająć.
Aha coś chyba było takiego że jeśli pojazd był uszkodzony to mniejsze opłaty były( na 100% nie jestem pewny) i dlatego na autko przyszło bez zderzaków:) były odkrecone. Wiec może lepiej poszukać dobrego moto i wtedy kupić.
Aha coś chyba było takiego że jeśli pojazd był uszkodzony to mniejsze opłaty były( na 100% nie jestem pewny) i dlatego na autko przyszło bez zderzaków:) były odkrecone. Wiec może lepiej poszukać dobrego moto i wtedy kupić.
- matius__13
- Świeżak
A Możecie mi doradzić czy istnieje jakiś trick na to aby nie płacić cła itp i żeby mieć tańszy przewóz kontenerem?
- katana1012
- Świeżak
zajdź kogos kto jest w podobnej sytuacji i wynajmijcie kontener na 2 lub więcej osob
http://www.bikepics.com/members/tugok (otwórz link)
954rr & RSV1000R
954rr & RSV1000R
-
kogut. - Bywalec
A czy dało by sie zrobić tak z punktu widzenia prawnego żeby wszystko było ok
Tam pakuje motor w paczkę i przesyłam do pl i tu go składam i rejestruje
Tam pakuje motor w paczkę i przesyłam do pl i tu go składam i rejestruje
- katana1012
- Świeżak
Tak można zapłacić mniejsze cło i akcyzę jeśli sprowadza się złom lub części, ale wtedy tego nie zarejestrujesz w PL.
Po za tym ważne jest co wbiją w dokumentach z USA - czyli czy pojazd może być ponownie zarejestrowany.
Zastanów się tylko co będzie jeśli ktoś z twoich przyszłych klientów zginie na takim motocyklu, a ty jako firma lub sprowadzający wiedziałeś o stanie pojazdu.
Po za tym ważne jest co wbiją w dokumentach z USA - czyli czy pojazd może być ponownie zarejestrowany.
Zastanów się tylko co będzie jeśli ktoś z twoich przyszłych klientów zginie na takim motocyklu, a ty jako firma lub sprowadzający wiedziałeś o stanie pojazdu.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
"astanów się tylko co będzie jeśli ktoś z twoich przyszłych klientów zginie na takim motocyklu, a ty jako firma lub sprowadzający wiedziałeś o stanie pojazdu. "
Sam jestem motocyklistą i dbam o swoje zdrowie i też tak jak inni motocykliści nie chciał bym kupić jakiegoś złomu i nie mam zamiaru sprzedawać złomu
A co do tematu mając na stanie 6tyś to jaki motor udało by mi sie sciągnąc i zajerestrować (oczywiście nie chodzi mi o nówkę
Sam jestem motocyklistą i dbam o swoje zdrowie i też tak jak inni motocykliści nie chciał bym kupić jakiegoś złomu i nie mam zamiaru sprzedawać złomu
A co do tematu mając na stanie 6tyś to jaki motor udało by mi sie sciągnąc i zajerestrować (oczywiście nie chodzi mi o nówkę

- katana1012
- Świeżak
Z taką gotówką to nic nie zwojujesz.
Co do stron.
1. www.copart.com
2. www.iaai.com
Natomiast na nich nie zalicytujesz nic jeżeli nie posiadasz statusu komisu, eksportera czy warsztatu zajmującego się naprawą pojazdów powypadkowych. Tak więc jeżeli chcesz kupić jakiś rozbity sprzęt, musisz poszukać kogoś kto będzie mógł go wylicytować dla Ciebie, a więc będziesz musiał mu odpalić $ za przysługę.
Żeby opłacało się sprowadzić cokolwiek ze Stanów, musiałbyś kupić coś świeżego, a przy Twoim budżecie nie masz na to szans.
Co do stron.
1. www.copart.com
2. www.iaai.com
Natomiast na nich nie zalicytujesz nic jeżeli nie posiadasz statusu komisu, eksportera czy warsztatu zajmującego się naprawą pojazdów powypadkowych. Tak więc jeżeli chcesz kupić jakiś rozbity sprzęt, musisz poszukać kogoś kto będzie mógł go wylicytować dla Ciebie, a więc będziesz musiał mu odpalić $ za przysługę.
Żeby opłacało się sprowadzić cokolwiek ze Stanów, musiałbyś kupić coś świeżego, a przy Twoim budżecie nie masz na to szans.
|1000RR 2006r| | http://www.bikepics.com/members/kubcys/
-
Kvba - Świeżak
A jak to się odnosi do innych państw na przykład Francja ,Holandia ?
I jak można wyrobić sobie taki status?
I jak można wyrobić sobie taki status?
- katana1012
- Świeżak
Transport motocykla z krajów wspólnoty to koszt około 1200-1500 zależnie od firmy kurierskiej.
Po za tym z USA opłaca się sprowadzać tylko w miarę nowe motocykle.
W podanym przez Ciebie budżecie najlepiej szukać motocykli w PL.
Nie licząc pozostałych kosztów to motocykl musiałby kosztować do 1000Euro.
Ewentualnie możesz próbować sprowadzać z UK - kraj wspólnoty, tu przy dobrych wiatrach transport można znaleźć od 800PLN ->.
Po za tym z USA opłaca się sprowadzać tylko w miarę nowe motocykle.
W podanym przez Ciebie budżecie najlepiej szukać motocykli w PL.
Nie licząc pozostałych kosztów to motocykl musiałby kosztować do 1000Euro.
Ewentualnie możesz próbować sprowadzać z UK - kraj wspólnoty, tu przy dobrych wiatrach transport można znaleźć od 800PLN ->.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość