Zobacz wątek - PIT 13 ? rozliczenie z urzędem skarbowym ?
NAS Analytics TAG

PIT 13 ? rozliczenie z urzędem skarbowym ?

Przepisy, prawo
_________

PIT 13 ? rozliczenie z urzędem skarbowym ?

Postprzez Pysiaczek » 13/3/2013, 18:44

szukałem i nie znalazłem odpowiedzi. Kupiłem motocykl zarejestrowany w Polsce. Słyszałem że muszę się rozliczyć z urzędem skarbowym ( jakaś tam stawka jest dla każdego modelu podana ) czy to jest pi 13 ? jaki mam czas na to by się z nimi rozliczyć ? itp.
Pysiaczek
Świeżak

Postprzez Risky » 13/3/2013, 19:20

Uzupełniasz pit-a danymi (jak powiesz, że to podatek od kupna motocykla to powiedzą ci który-mają już wydrukowane) i na podstawie ceny podanej na umowie obliczają ci podatek do opłacenia (sprawdzają czasem też na allegro czy cena wpisana jest wiarygodna). Z tym pitem idziesz dalej i dają ci druczek z którym idziesz do kasy opłacić podatek. Z potwierdzeniem uiszczenia opłaty możesz iść do Wydziału komunikacji przerejestrować moto na siebie. A co do czasu ile trzeba to wydaje mi się, że nie jest konkretnie powiedziane, ale mimo wszystko najlepiej to zrobić jak najwcześniej. :)
Risky
Świeżak

Postprzez surround » 13/3/2013, 19:21

PIT 13 to deklaracja w przypadku uzyskania dochodu z tyt. odpłatnego źródła udziałów w spółkach, akcji, obligacji lub innych papierów wartościowych.
Ty składasz deklarację PCC-3, jeśli współwłasność to dodatkowo PCC-3/A
surround
Świeżak

Postprzez Risky » 13/3/2013, 19:35

surround napisał(a):PIT 13 to deklaracja w przypadku uzyskania dochodu z tyt. odpłatnego źródła udziałów w spółkach, akcji, obligacji lub innych papierów wartościowych.
Ty składasz deklarację PCC-3, jeśli współwłasność to dodatkowo PCC-3/A

Dokładnie @surround :) Masz rację :)
Risky
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê