Orzeczenie lekarskie.
• Strona 1 z 1
Orzeczenie lekarskie.
Witam.
Posiadam prawo jazdy kat. A1 i chodzę na kat. A. Czy mogę uzyskać jakoś kopię orzeczenia lekarskiego z wydziału komunikacji w urzędzie miasta? Czy mają te orzeczenie w ogóle, czy muszę iść jednak na nowe badania? A1 zdałem 1 października 2010 roku.
Jeśli muszę iść na nowe badania to dodam, że uczęszczam również na kat. B i tam miałem przeprowadzane badania. Czy te orzeczenie lekarskie z kat. B może być również dla kat. A?
Z tym, że bardziej interesowałaby mnie opcja 1.
Posiadam prawo jazdy kat. A1 i chodzę na kat. A. Czy mogę uzyskać jakoś kopię orzeczenia lekarskiego z wydziału komunikacji w urzędzie miasta? Czy mają te orzeczenie w ogóle, czy muszę iść jednak na nowe badania? A1 zdałem 1 października 2010 roku.
Jeśli muszę iść na nowe badania to dodam, że uczęszczam również na kat. B i tam miałem przeprowadzane badania. Czy te orzeczenie lekarskie z kat. B może być również dla kat. A?
Z tym, że bardziej interesowałaby mnie opcja 1.
- diksus94
- Świeżak
wyciągnij to zaświadczenie z kursu na B, złap lekarza, który podpisywał i niech dopisze A
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
cJarek napewno wazne jest tylko 3miechy??:(
Za kazda kategorie placi sie osobno czyli musisz isc jeszcze raz. Przykladowo ja robilem na A i B to zaplacilem 150 a kumpel ktory ze mna byl i robil tylko B zaplacil 100. Z tym ze babeta powiedziala mi ze na kazda kategorie badanie kosztuje 100 ale jak sie robi 2na raz to jest taniej. Przynajmniej takie sa ceny u mnie w miescie.
Za kazda kategorie placi sie osobno czyli musisz isc jeszcze raz. Przykladowo ja robilem na A i B to zaplacilem 150 a kumpel ktory ze mna byl i robil tylko B zaplacil 100. Z tym ze babeta powiedziala mi ze na kazda kategorie badanie kosztuje 100 ale jak sie robi 2na raz to jest taniej. Przynajmniej takie sa ceny u mnie w miescie.
- mlody636
- Świeżak
dadzą Ci, idziesz do urzędu gdzie odbierałeś prawko - płacisz 5zł oni robią Ci ksero twojego orzeczenia poprzedniego dają stemple i dopisek (zgodne z oryginałem) Wiem bo sam 2 tyg. temu tak zrobiłem tylko było tak ,że na orzeczeniu miałem Kat. A i B . (B zrobilem w grudniu) a teraz zrobiłem A ( na tym samym orzeczeniu) i moje przynajmniej nie było na 3 miesiące tylko bezterminowe.
PS. Więc jak nie masz na orzeczeniu kategorii którą teraz robisz to ja bym, zabrał za te 5zł kopie orzeczenia, poszedł do lekarza aby kategorie nową zakreślił. Tylko ciekawe czy za zakreślenie innej kat. bedzie wołał kase bo jak TAK to już lepiej zrobić od nowa badanie.
PS. Więc jak nie masz na orzeczeniu kategorii którą teraz robisz to ja bym, zabrał za te 5zł kopie orzeczenia, poszedł do lekarza aby kategorie nową zakreślił. Tylko ciekawe czy za zakreślenie innej kat. bedzie wołał kase bo jak TAK to już lepiej zrobić od nowa badanie.
- konkaw
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości