Sprzedaż skutera.
• Strona 1 z 1
Sprzedaż skutera.
Witam
Chcę sprzedać skuter ale mam problem otóż jestem współwłaścicielem(mam 16lat) a mój Tata jest właścicielem. Czy będą jakieś problemy przy sprzedaży ? Obaj wyrażamy zgodę na sprzedaż. Zadaję to pytanie ponieważ kolega powiedział mi że będę mógł sprzedać dopiero jak ukończę 18lat.
Chcę sprzedać skuter ale mam problem otóż jestem współwłaścicielem(mam 16lat) a mój Tata jest właścicielem. Czy będą jakieś problemy przy sprzedaży ? Obaj wyrażamy zgodę na sprzedaż. Zadaję to pytanie ponieważ kolega powiedział mi że będę mógł sprzedać dopiero jak ukończę 18lat.
- Chvasciu
- Świeżak
- Fantas3k
- Bywalec
na umowie podpisy obu osób
nie ma mowy o jakimkolwiek aneksie
nie ma mowy o jakimkolwiek aneksie
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Ogólnie małoletni nie mogą wykonywać czynności rozporządzających, jedynie w wypadku gdy chodzi o ich własny zarobek, ale gdy masz zgodę rodzica to nie ma z tym problemu
Więc tak jak madcap napisał dwa podpisy i wioo

Więc tak jak madcap napisał dwa podpisy i wioo

-
ferro - Świeżak
Ja sprzedając skuter, byłem w takiej samej sytuacji jak Ty. Umowa była podpisana przezemnie(niepełnoletniego współwłaściciela) oraz przez mojego ojca (właściciela). Sprzedaż odbyła się bez problemu, ale żeby wyrejestrować musiałem złożyć sprawę w sądzie na nieletnich. Ty zapewne będziesz musiał zrobić to samo.
- MeSsS19
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości