rejestracja motocykla z wloch
• Strona 1 z 1
rejestracja motocykla z wloch
Witam,
wiem ze takich tematow jest od groma, ale niestety nie znalazlem zadnych aktualnych a slyszalem ze moglo sie cos zmienic w tych kwestiach.
Posiadam wszystkie dokumenty, juz przetlumaczylem.
Teraz tak, musze zaplacic vat 24 zeby otrzymac vat 25, jakich dokumentow potrzebuje przy skladaniu tego wniosku vat24?
Czy do zlozenia vat 24 potrzebny jest przeglad?
wiem ze takich tematow jest od groma, ale niestety nie znalazlem zadnych aktualnych a slyszalem ze moglo sie cos zmienic w tych kwestiach.
Posiadam wszystkie dokumenty, juz przetlumaczylem.
Teraz tak, musze zaplacic vat 24 zeby otrzymac vat 25, jakich dokumentow potrzebuje przy skladaniu tego wniosku vat24?
Czy do zlozenia vat 24 potrzebny jest przeglad?
- matiuss
- Świeżak
przy sprowadzaniu pojazdu z terenu UE nie płacisz vat - zamiast tego potrzebujesz świstek o zwolnieniu z podatku vat - w urzędzie skarbowym powiedzą ci który to, wystawienie takiego zaświadczenia kosztuje 160 zł co musisz mieć ze sobą to umowa kupna-sprzedaży (jeśli nie jest dwujęzyczna to dodatkowo tłumaczenie), oryginalne dokumenty pojazdu i tłumaczenie tych dokumentów nic więcej nie potrzeba, czas oczekiwania tydzień.
- Trax
- Świeżak
Składałem niedawno wiosek vat-24, moto również z Włoch. Do wniosku musiałem dołączyć kserokopie:
-karty własności pojazdu i dowodu rejestracyjnego
-tłumaczeń
-umowy kupna-sprzedaży (jeśli masz dwujęzyczną to zapewne będą wymagać na niej pieczątki tłumacza przysięgłego)
-badania technicznego
Do wniosku dołączasz kserokopie dokumentów, ale oryginały też weź ze sobą (mogą sobie ich do wglądu zażyczyć). U mnie przy składaniu wniosku chcieli też od razu kwitek, że wpłaciłem te 160zł opłaty skarbowej.
-karty własności pojazdu i dowodu rejestracyjnego
-tłumaczeń
-umowy kupna-sprzedaży (jeśli masz dwujęzyczną to zapewne będą wymagać na niej pieczątki tłumacza przysięgłego)
-badania technicznego
Do wniosku dołączasz kserokopie dokumentów, ale oryginały też weź ze sobą (mogą sobie ich do wglądu zażyczyć). U mnie przy składaniu wniosku chcieli też od razu kwitek, że wpłaciłem te 160zł opłaty skarbowej.
- Szary
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości