Zobacz wÄ…tek - Allianz - wypadek - odszkodowanie z OC sprawcy
NAS Analytics TAG

Allianz - wypadek - odszkodowanie z OC sprawcy

Przepisy, prawo
_________

Allianz - wypadek - odszkodowanie z OC sprawcy

Postprzez orzelm » 5/12/2011, 21:52

Witam,
miałem wypadek na motorze jakiś czas temu nie z mojej winy. Sprawca jest ubezpieczony w Allianzie. Czy Allianz ma prawo wymagać ode mnie jako, że motocykl był sprowadzony z zagranicy kopię brief'a i kopię umowy kupna sprzedaży do wyceny motocykla ?
pozdrawiam
orzelm
Świeżak

Postprzez orzelm » 5/12/2011, 23:09

Nic im nie mówiłem ile zapłaciłem, wg mnie nie powinno mieć to mieć żadnego wpływu na wycenę.
orzelm
Świeżak

Postprzez AnLex » 6/12/2011, 13:09

Ubezpieczyciel zapewne chce dokumenty dotyczące pochodzenia, aby w przypadku ich braku (co jest częste, bo nikt o tym nie pamięta i o to nie prosi) zastosować korektę za brak dokumentów pochodzenia, co jest z kolei totalną głupotą, bez podstaw prawnych. Przerabiamy to przy okazji jednego z klientów przeciwko Link 4 - od wartości rynkowej odjęto 4 korekty i 7 tyś oszczędności :)

Jeśli odniósł Pan jakieś obrażenia proszę pamiętać o szkodzie na osobie i roszczeniach z tym związanych.
Kancelaria Prawno -Odszkodowawcza AnLex | www.kancelariaanlex.pl | tel. 721 401 000 lub 22 613 33 72
AnLex
Świeżak

Postprzez orzelm » 6/12/2011, 16:21

Nie mam czasu jezdzic po urzedach po kopie briefa (był potrzebny do rejestracji a w domu go nie mam aktualnie) a wg mnie do niczego im on nie jest potrzebny do wyceny motocykla. Maja dowod/prao jazdy/motocykl do ogledzin i to im powinno wystarczyc - tak mi sie wydaje. No i do tego numer konta na przelew, bo szkoda na 100% całkowita. Mi się całe szczęście nic nie stało.
orzelm
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê