Czy mandat ulega przedawnieniu?
• Strona 1 z 1
Czy mandat ulega przedawnieniu?
W jednym z tematów napisałem, że dostałem pińcet za przekroczenie prędkości. Jestem w technikum w 4 klasie i raczej nie mam jak iść do roboty bo matura i egzamin zawodowy w tym roku, wiec kasa u mnie się nie przelewa a usłyszałem, że po 5-ciu latach mandat zostaje unieważniony. Moje pytanie brzmi: Czy jest prawda?
- kawa114
- Świeżak
Nawet jeżeli, to radzę Ci zapłacić.
Po pierwsze jeżeli masz konto, to ci je zamrożą,
Po drugie może dojść nawet do komornika. Przyjdzie najpierw jedno upomnienie, potem drugie i będzie miał jeszcze większe problemy niż te z brakiem kasy.
Po pierwsze jeżeli masz konto, to ci je zamrożą,
Po drugie może dojść nawet do komornika. Przyjdzie najpierw jedno upomnienie, potem drugie i będzie miał jeszcze większe problemy niż te z brakiem kasy.
Kawasaki ER-5, 98r.
- jackal_pl
- Świeżak
co do tematu
może
prawdopodobieństwo
znikome
podpowiedź rozwiązania problemu
napisz wniosek o rozłożenie na raty, wpłać pierwszą ratę nie czekając na odpowiedź
może
prawdopodobieństwo
znikome
podpowiedź rozwiązania problemu
napisz wniosek o rozłożenie na raty, wpłać pierwszą ratę nie czekając na odpowiedź
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
nie radze tego odkładać
lepiej wziąć pożyczyć od kogoś i później oddać niż czekać aż zapomną bo nie zapomną na 90%
po pewnym czasie (około 3-6miesięcy) komornik wstępnie zawita i przypomni o tym mandacie osobiście. W moim przypadku pofatygował się spłacenie mandatu 100zł wiec przy 500zł raczej bedzie tak samo
lepiej wziąć pożyczyć od kogoś i później oddać niż czekać aż zapomną bo nie zapomną na 90%
po pewnym czasie (około 3-6miesięcy) komornik wstępnie zawita i przypomni o tym mandacie osobiście. W moim przypadku pofatygował się spłacenie mandatu 100zł wiec przy 500zł raczej bedzie tak samo
-
k9aro3l - Stały bywalec
- kawa114
- Świeżak
weź poprawkę na to że nie każdy może mieć tyle kasy aby zapłacić mandat 500zł. Są osoby które ciulaja grosz do grosza codzienne kieszonkowe na bułki szkolne przeznacza na moto aby tylko go kupić, mieć i jeździć. a rodzice zbytnio nie chcą wydawać kasę na mandaty syna który przez własną głupotę dostaje mandaty wiedząc że nie jest w stanie go spłacić. W takiej sytuacji to pozostaje pożyczyć od wujka cioci babci i później odstawic moto na jakis czas i kasę która miała iść na paliwo to spłacać długi. Tyle ode mnie
-
k9aro3l - Stały bywalec
nie moze zostac przerwany bieg przedawnienia, bo inaczej czas jest naliczany od poczatku. A przerwac go jest bardzo łatwo
Jezeli jakims cudem by Ci sie udało, to po upływie 3 lat podnosisz zarzut przedawnienia i tyle
jezeli sie myle to madcap popraw mnie

-
ferro - Świeżak
ferro blisko, coraz bliżej
nie ma sensu teraz rozwlekać, co by było gdyby...
motocyklista, który raz na rok nie dostanie mandatu za dzidowanie, to jak żołnierz bez karabinu
zapłacić ci przyjdzie, chodzi tylko o to, by było to jak najmniej upierdliwe
pisz wniosek, jak napisałem wcześniej
uzasadnij, że uczeń, blebleble ...
wpłać pierwszą ratę nawet 50 zł, żeby było widać, że ci na tym zalezy
w ten sposób uwalniasz się spod egzekucji komorniczej (mniejsza o szczegóły proceduralne)
po zapłacaonych 2-3 ratach zawsze można wystąpić z wnioskiem o umożenie reszty (papier jest cierpliwy, wszystko przyjmie)

nie ma sensu teraz rozwlekać, co by było gdyby...
motocyklista, który raz na rok nie dostanie mandatu za dzidowanie, to jak żołnierz bez karabinu
zapłacić ci przyjdzie, chodzi tylko o to, by było to jak najmniej upierdliwe
pisz wniosek, jak napisałem wcześniej
uzasadnij, że uczeń, blebleble ...
wpłać pierwszą ratę nawet 50 zł, żeby było widać, że ci na tym zalezy
w ten sposób uwalniasz się spod egzekucji komorniczej (mniejsza o szczegóły proceduralne)
po zapłacaonych 2-3 ratach zawsze można wystąpić z wnioskiem o umożenie reszty (papier jest cierpliwy, wszystko przyjmie)
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości