kupno motoroweru, umowa!
• Strona 1 z 1
kupno motoroweru, umowa!
witam. mam na oku motorower. ale jest on zarajestrowany i właściciel chce spisać umowę. jestem nie letni, czyli z tego co wiem nie mogę sam go zakupi, prawda? jeszcze jedno pytanie. jesli zostanie on wyrejestrowany i będę go juz miał muszę go rejestrowac czy po prostu może u mnie stać? pozdrawiam
- denis8888
- Świeżak
1. teoretycznie mozesz sam zakupić, prawo daje taką możliwość nawet nieletniemu, ale jeśli twój opiekun prawny (rodzic lub ktokolwiek inny) będzie miał coś przeciwko to narazisz sprzedającego na nieprzyjemności
2. w tym przypadku jedyną mozliwością wyrejestrowania jest oddanie do stacji złomowania, więc aktualny własciciel nie moze go sobie ot tak wyrejestrować
2. w tym przypadku jedyną mozliwością wyrejestrowania jest oddanie do stacji złomowania, więc aktualny własciciel nie moze go sobie ot tak wyrejestrować
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Zerknij sobie na tego posta z linka - tam gość miał podobny problem
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic600592.html
i wynika z odpowiedzi, iż zakup pojazdu przez osobę nieletnią (bez dowodu osobistego) jest niemożliwy pod względem prawnym. Ten post z linka jest dość stary, ale nie sądzę aby nasze prawo tak szybko się zmieniało
Jak siÄ™ mylÄ™ to niech mnie ktoÅ› poprawi.
Pozdrawiam, Tomek.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic600592.html
i wynika z odpowiedzi, iż zakup pojazdu przez osobę nieletnią (bez dowodu osobistego) jest niemożliwy pod względem prawnym. Ten post z linka jest dość stary, ale nie sądzę aby nasze prawo tak szybko się zmieniało

Jak siÄ™ mylÄ™ to niech mnie ktoÅ› poprawi.
Pozdrawiam, Tomek.
Pozdrawiam.
- Tomekjan
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość