Jazda po lesie, a działka w środku lasu
• Strona 1 z 1
Jazda po lesie, a działka w środku lasu
Witam, mam pytanie mianowicie rodzice mają działkę w samym środku lasu. I jest podobno coś takiego że w ramach dojazdu do posjesji mogę jechać przez las (bo jak inaczej tam dojechać !? ). No i wczoraj powinoł mnie leśniczy i odrazu z pyskem że przez las jadę. Chciał mi mandat wypisać ale niemiał przy sobie żadncyh dokumentów i skończyło się tylko na naganie. I tu pojawia się moje pytanie, co mam zrobić żebym mógł legalnie dojechac na działkę ? Iśc do nadleśnictwa po jakieś pozwolenie czy coś ? I tak w ogóle to leśniczy może kazać mi się wylegitymować lub powiedzieć abym okazał prawo jazdy i dowód rej. ?
21.05.10r - A1 zdane
- Amek
- Świeżak
Każda działka musi mieć dostęp do drogi publicznej. Jeśli dostęp jest przez las, możesz śmiało jeżdzić ale:
sprawdz czy napewno jeżdzisz przez działkę, która zapewnia dostęp do drogi publicznej do działki Twoich rodziców. Może być tak, że Ty sobie jeździsz bo najbliżej a jest to teren leśny, a prawny dostęp jest np. z innej strony.
Może być jeszcze taka syt. że dostęp jest ustanowiony na zasadzie służebności gruntowej przez działkę leśną, trzeba to sprawdzić w akcie notarialnym i warunkui dostępu do działki. Możesz to sprawdzić w wydziale geodezji. pozdr.
sprawdz czy napewno jeżdzisz przez działkę, która zapewnia dostęp do drogi publicznej do działki Twoich rodziców. Może być tak, że Ty sobie jeździsz bo najbliżej a jest to teren leśny, a prawny dostęp jest np. z innej strony.
Może być jeszcze taka syt. że dostęp jest ustanowiony na zasadzie służebności gruntowej przez działkę leśną, trzeba to sprawdzić w akcie notarialnym i warunkui dostępu do działki. Możesz to sprawdzić w wydziale geodezji. pozdr.
- rider1000
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości