Zobacz wątek - Jazda po lesie, a działka w środku lasu
NAS Analytics TAG

Jazda po lesie, a działka w środku lasu

Przepisy, prawo
_________

Jazda po lesie, a działka w środku lasu

Postprzez Amek » 13/8/2010, 10:58

Witam, mam pytanie mianowicie rodzice mają działkę w samym środku lasu. I jest podobno coś takiego że w ramach dojazdu do posjesji mogę jechać przez las (bo jak inaczej tam dojechać !? ). No i wczoraj powinoł mnie leśniczy i odrazu z pyskem że przez las jadę. Chciał mi mandat wypisać ale niemiał przy sobie żadncyh dokumentów i skończyło się tylko na naganie. I tu pojawia się moje pytanie, co mam zrobić żebym mógł legalnie dojechac na działkę ? Iśc do nadleśnictwa po jakieś pozwolenie czy coś ? I tak w ogóle to leśniczy może kazać mi się wylegitymować lub powiedzieć abym okazał prawo jazdy i dowód rej. ?
21.05.10r - A1 zdane
Amek
Świeżak

Postprzez rider1000 » 5/9/2010, 22:57

Każda działka musi mieć dostęp do drogi publicznej. Jeśli dostęp jest przez las, możesz śmiało jeżdzić ale:
sprawdz czy napewno jeżdzisz przez działkę, która zapewnia dostęp do drogi publicznej do działki Twoich rodziców. Może być tak, że Ty sobie jeździsz bo najbliżej a jest to teren leśny, a prawny dostęp jest np. z innej strony.
Może być jeszcze taka syt. że dostęp jest ustanowiony na zasadzie służebności gruntowej przez działkę leśną, trzeba to sprawdzić w akcie notarialnym i warunkui dostępu do działki. Możesz to sprawdzić w wydziale geodezji. pozdr.
rider1000
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê