nagranie tank cam
• Strona 1 z 1
nagranie tank cam
witam, otóż dziś w końcu udało mi się nakęcic kilku minutowy film z moimi wyczynami na drodze.. i teraz mam pewne niejasności.... mianowicie czy może mi ktoś za to potem wystawić mandat czy cuś ?? bo raczej cięzko jest komukolwiek cokolwiek udowodnic jak nigdzie nie ma tablic.... gdzies czytałem ze ponoć jednego chłopa odwiedzili, on sie przyznał i coś tam dostał ale ile w tym prawdy... 

-
torbiasz - Świeżak
Niestety możesz zostać ukarany jeśli:
- widać twarz kierującego
- widać wyraźne łamanie przepisów R.D.
- widać numery rej. pojazdu.
Jak kręcisz filmy to rób to z głową i nie dawaj na YT lub żaden podobny portal ... niebiescy mogą wszystko.
Jak to mówią "pokaż mi człowieka a ja mu przypiszę paragraf" ...
- widać twarz kierującego
- widać wyraźne łamanie przepisów R.D.
- widać numery rej. pojazdu.
Jak kręcisz filmy to rób to z głową i nie dawaj na YT lub żaden podobny portal ... niebiescy mogą wszystko.
Jak to mówią "pokaż mi człowieka a ja mu przypiszę paragraf" ...
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
Masz jakiś pomysł Raczek, jak bezpiecznie pokazać swoje filmy innym (szerzej), tak by było wiadomo kto, ale by mu udowodnić nic nie można było?
Moim zdaniem trzeba to zrobić mniej bezczelnie.
Moim zdaniem trzeba to zrobić mniej bezczelnie.
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Re: nagranie tank cam
torbiasz napisał(a): gdzies czytałem ze ponoć jednego chłopa odwiedzili, on sie przyznał i coś tam dostał ale ile w tym prawdy...
Koles z wadowic na sradzie od ronda do ronda smignal 217 km/h - wszystko bylo ok dopoki jakis pederasta nie zglosil to na policje (minal chyba rok od wstawienia filmiku na yt). Niby na filmiku nie widac rejestracji, twarzy itp ale zrobil maly blad - w swoim profilu dodal drugi filmik jak pali gume... oczywiscie tablice bylo widac i tak mundurowi do niego zawitali

Policja nawet wystapila o odebranie mu prawka - jak sie to skonczylo... nie mam pojecia

tu video:
http://www.youtube.com/watch?v=PRKO9GcdrQQ
-
rossavu - Stały bywalec
Najlepiej robił Ghost Rider, ale niestety go złapali i ukarali mandatem za wszelkie wykroczenia.
Gorzej jak kilku takich znajdzie się w jednej miejscowości, takie same motocykle i ubiór, wtedy jeden (złapany jako 1-wszy) płaci za pozostałych.
Gorzej jak kilku takich znajdzie się w jednej miejscowości, takie same motocykle i ubiór, wtedy jeden (złapany jako 1-wszy) płaci za pozostałych.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
...skąd wiesz, że go złapali ;> a co do drugiego to jakoś mi się w to wierzyć nie chce
wręcz mnie to śmieszy
temat poruszyłem u podstaw tzn. na forum prawniczym.... jak będę miał jakies konkrety to je przedstawię dla potomnych..... Pisałem też do chłopa z linku ale póki co cisza ;/

temat poruszyłem u podstaw tzn. na forum prawniczym.... jak będę miał jakies konkrety to je przedstawię dla potomnych..... Pisałem też do chłopa z linku ale póki co cisza ;/
-
torbiasz - Świeżak
Nawet jak jest nagranie a nie ma nigdzie tablic ani nic to jest nie do udowodnienia . Poza tym taki filmik wpuszczony na neta żaczyna żyć swoim życiem . To że masz go na swoim profilu YT nie znaczy jeszcze że jesteś jego autorem . Więc wrzucaj spokojnie na YT , nikt ci nic nie zrobi .
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
Odp: nagranie
sie ma tak miałem takie zdażenie nie radze tego robic chyba ze swedzi cie 500 zł dali mi dylemat albo sie przyznam albo miałem wskazac goscia który jechał na mopliku albo sprawa byłem u dwóch prawników zeby byc pewny i obaj powiedzieli ze nie mam szans szczególnie ze posiadam taki motor wiec pochwal sie kolegom i tyle dzis tam jechałem prawie 230 hehe a jest jeszcze jedna mozliwosc mozesz nagrac to na płytke i dac komus zeby to wrzucił oczywiscie nie dawaj do zrobienia tego twoim ziomkom bo dojda do ciebie jak bys mógł to przeslij mi ten filmik
pozdro i lewa w góre
TO WIADOMOŚC OD CHŁOPAKA Z LINKU, KTÓREGO WYSŁALIŚCIE A NA FORUM PRAWNICZYM RÓWNIEŻ UZNALI, ZE MOŻE TO BYĆ DOWÓD ;/
sie ma tak miałem takie zdażenie nie radze tego robic chyba ze swedzi cie 500 zł dali mi dylemat albo sie przyznam albo miałem wskazac goscia który jechał na mopliku albo sprawa byłem u dwóch prawników zeby byc pewny i obaj powiedzieli ze nie mam szans szczególnie ze posiadam taki motor wiec pochwal sie kolegom i tyle dzis tam jechałem prawie 230 hehe a jest jeszcze jedna mozliwosc mozesz nagrac to na płytke i dac komus zeby to wrzucił oczywiscie nie dawaj do zrobienia tego twoim ziomkom bo dojda do ciebie jak bys mógł to przeslij mi ten filmik
pozdro i lewa w góre
TO WIADOMOŚC OD CHŁOPAKA Z LINKU, KTÓREGO WYSŁALIŚCIE A NA FORUM PRAWNICZYM RÓWNIEŻ UZNALI, ZE MOŻE TO BYĆ DOWÓD ;/
-
torbiasz - Świeżak
Ostatnie sprawy ze zdjęciami fotaradarów i niemożliwością rozoznania kierowcy i wyrokiem jaki w nich zapadł mówi, że nie można ścigać właściciela pojazdu za wykroczenie popełnione na jego pojeździe jeżeli nie jest on w stanie wskazać kierowcy który nim jechał.
Sam właściciel przecież nie popełnił żadnego wykroczenia więc nie jest on niczemu winien.
Inna sprawa jest z numerami IP po których można dojść bez problemu do tego kto wrzucił filmik..
Jak bym się coś pomylił z tym wyrokiem sadowym to proszę o poprawę.
Sam właściciel przecież nie popełnił żadnego wykroczenia więc nie jest on niczemu winien.
Inna sprawa jest z numerami IP po których można dojść bez problemu do tego kto wrzucił filmik..
Jak bym się coś pomylił z tym wyrokiem sadowym to proszę o poprawę.
-
patryk83 - Bywalec
gdzie takie bzdury piszą... jeżeli udostępniasz komuś samochód to musisz to nawet udokumentować, więc musisz wskazać osobę, która nim jechała chyba, że to Twoja rodzina, wówczas nakładany jest sam mandat bez pkt albo sprawa jest kierowana do sądu....
-
torbiasz - Świeżak
akurat nie jest to bzdurą, tylko jedno z ostatnich orzeczeń sądu
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
nie tyle nowelizacja, co całkowicie nowe rozporządzenie
ale o tym już pisaliśmy, że w październiku
ale o tym już pisaliśmy, że w październiku
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1