moto z wysp brytyjskich
• Strona 1 z 1
moto z wysp brytyjskich
witam mam pytanko chce zakupic moto z angli od posrednika
sprzedawca posiada dowod angielskiale tylko jedna strone czyli od punktu 1 do 9 w gornym prawym rogu strony pierwszej w okrogłym kółku jest v5c i tu pytanie czy moto da sie legalnie zarejestrowac w polsce.
Z gory dzieki za odpowiedz
sprzedawca posiada dowod angielskiale tylko jedna strone czyli od punktu 1 do 9 w gornym prawym rogu strony pierwszej w okrogłym kółku jest v5c i tu pytanie czy moto da sie legalnie zarejestrowac w polsce.
Z gory dzieki za odpowiedz
- armando763
- Świeżak
W kochanej polsce rozne wydzialy komunikacji roznie interpretuja przepisy takze to ze gdzies rejestruja nie znaczy ze u Ciebie rownież. Znajomy kiedys kupil moto z UK i nie chcieli mu zarejestrowac. Sprzedal innemu znajomemu ktory mieszka w miescie 15km dalej. Tamten zarejestrowal i sprzedal spowrotem mojemu koledze
PARODIA

@wrocław | | http://bikepics.com/members/teoysta/
-
teoysta - Świeżak
- armando763
- Świeżak
Właśnie wczoraj zakończyłem rejestrację swojego moto. Tak jak Ty miałem angielski dowód tylko do pkt. 9. Za tłumaczenie dałem 50 zł. Umowa w 2 językach, więc nie musiałem tego tłumaczyć. Opłaciłem VAT 25 w US. Moto mam z 1998 r., więc aby zrobić pierwszy przegląd w PL musiałem wyrobić próbne blachy w WK- koszt 33 zł. Po przeglądzie z powrotem do WK. Zostawiłem 188 zł, podpisałem oświadczenie, że moto przyjechało bez tablic (miałem ang. blachę inną niż w ang. dowodzie rej.) Byłem nieźle zdziwiony, że jeszcze są tak przemiłe urzędniczki- przynajmniej w Legnicy:) Szybko, łatwo i przyjemnie.
- Pupgo
- Świeżak
sek w tym ze to pierwsze moto jakie sprowadził oczywiście jak to zarejestruje to t kupie ten motocykl,dogadałem się ze ja przeprowadzę ta procedurę (za jego kasę) całe pytanie brzmi czy warto
tracić czas i kasę na to (przegląd ,tłumaczenie itp.)
tracić czas i kasę na to (przegląd ,tłumaczenie itp.)
- armando763
- Świeżak
Jeśli szpej w dobrym stanie i za zdatną kasę to czemu nie? Naprawdę wiele czasu nie zajmuje rejestracja. Nie wiem skąd jesteś ale w takiej Legnicy w US zajęło mi to jakie pół godziny, w WK jeszcze szybciej. Na tłumaczenie czekałem dzień. Przegląd- kwestia spisania danych z moto (najlepsze, że zapłaciłem za 1 przegląd w PL tylko 62 zł a nie 116 zł). Tydzień czekałem w US na VAT 25. Także myśle, że warto się w to bawić.
- Pupgo
- Świeżak
- armando763
- Świeżak
Wypełniony wniosek VAT 25, dowód uiszczenia opłaty od wniosku- 160 zł (jeśli umowa spisana w UK), umowę K-S (spisz angielsko- polską, to odejdzie Ci tłumaczenie), angielski dowód rejestracyjny i tłumaczenie przysięgłe dowodu. Skseruj wszystko przed złożeniem.
- Pupgo
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości