Sad a brak prawa jazdy kat A
• Strona 1 z 1
Sad a brak prawa jazdy kat A
witam
nie bede zadawal pytan typu co mi zrobi policja ...
1.
tylko pytam jesli sprawa trafi do sadu , a nie uczestniczylem w wypadku ani kolizji drogowej , mam kat B i co w tej sprawie postanowi sad ???
2. kiedy sprawa trafia do sadu... jak zlapia mnie za drugim razem ?
3
i czy istnieje prawdo podobienstwo , ze dostane tylko 300 zl za drugim czy trzecim razem jak mnie zlapia bez prawka?
a konkretnie to powiem ze wczoraj mnie zatrzymali i dostalem 300 zl i zastanawiam sie co bedzie za drugim razem hehe
prosze nie prawic moralow na temat , ze to glupota bo wiem o tym ale ciezko wytczymac jak sie ma nowa cbre w garazu a prawko jest w trakcie . A jesli wejdzie od stycznia prawko od 24 lat a mam 21 to chyba sprzedam moto i sie zalamie bo to cale moje zycie....
nie bede zadawal pytan typu co mi zrobi policja ...
1.
tylko pytam jesli sprawa trafi do sadu , a nie uczestniczylem w wypadku ani kolizji drogowej , mam kat B i co w tej sprawie postanowi sad ???
3
i czy istnieje prawdo podobienstwo , ze dostane tylko 300 zl za drugim czy trzecim razem jak mnie zlapia bez prawka?
a konkretnie to powiem ze wczoraj mnie zatrzymali i dostalem 300 zl i zastanawiam sie co bedzie za drugim razem hehe
prosze nie prawic moralow na temat , ze to glupota bo wiem o tym ale ciezko wytczymac jak sie ma nowa cbre w garazu a prawko jest w trakcie . A jesli wejdzie od stycznia prawko od 24 lat a mam 21 to chyba sprzedam moto i sie zalamie bo to cale moje zycie....
-
rzydu22 - Świeżak
Nic ci nie zrobiÄ… , znowu mandat dostaniesz . Sprawa siÄ™ skomplikuje dopiero jak coÅ› odwalisz np. kolizje spowodujesz , wtedy masakra
P.S. Jakbyś miał jakieś nietypowe pytania za które tutaj biją to wal na priv , ja prawie wszystko przerabiałem na własnej skórze

P.S. Jakbyś miał jakieś nietypowe pytania za które tutaj biją to wal na priv , ja prawie wszystko przerabiałem na własnej skórze

YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
Re: Sad a brak prawa jazdy kat A
rzydu22 napisał(a):
3
Jak już kolega wyżej napisał się skomplikuje na pewno jak coś odwalisz. A to czy dostaniesz mandat za 1,2 czy 10 razem, czy wniosek o ukaranie do sądu to zależy na jakiego policjanta trafisz... Zawsze może napisać wniosek zamiast mandatu.
zx10r | | http://www.bikepics.com/members/przeme/
-
przeme - Świeżak
W przypadku zwykłej kontroli, zakładając, że masz prawo jazdy kat. B, jesteś trzeźwy i nie byłeś sprawcą żadnego zdarzenia drogowego grozi Ci tylko i wyłącznie mandat karny w wysokości 300zł i 0 pkt. karnych. I tak jest za każdym razem. Policjant nie ma w tym wypadku podstaw do skierowania o ukaranie do Sądu Grodzkiego (o ile nie skorzystasz z prawa do odmowy przyjęcia mandatu).
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
CzesterTX napisał(a):Policjant nie ma w tym wypadku podstaw do skierowania o ukaranie do Sądu Grodzkiego (o ile nie skorzystasz z prawa do odmowy przyjęcia mandatu).
Nie zgodzę się z kolegą... To że nie ma przesłanek ujemnych do postępowania mandatowego nie znaczy że nie można skierować wniosku o ukaranie... Tylko że szybciej wypisuje się mandat i jest to mniej kłopotliwe dla obu stron.
zx10r | | http://www.bikepics.com/members/przeme/
-
przeme - Świeżak
ms407 napisał(a):Nic ci nie zrobią , znowu mandat dostaniesz . Sprawa się skomplikuje dopiero jak coś odwalisz np. kolizje spowodujesz , wtedy masakra
aaaa i tu sie nie zgodze!!!
jak spowodujesz np. kolizje i nie masz prawa jazdy, sprawa komplikuje sie o tyle, że nie placisz tych 300 zl o ktorym wszyscy pisza a placisz 700(500 za brak dokumentu, 200 to mandat za spowodowanie kolizji) ni wiem jak to jest jak przywalisz w inne auto, bo ani z OC, ani z AC w takim przypadku kasy nie dostaniesz...
-
rechaa - Świeżak
rechaa napisał(a):ms407 napisał(a):Nic ci nie zrobią , znowu mandat dostaniesz . Sprawa się skomplikuje dopiero jak coś odwalisz np. kolizje spowodujesz , wtedy masakra
jak spowodujesz np. kolizje i nie masz prawa jazdy, sprawa komplikuje sie o tyle, że nie placisz tych 300 zl o ktorym wszyscy pisza a placisz 700(500 za brak dokumentu, 200 to mandat za spowodowanie kolizji) ni wiem jak to jest jak przywalisz w inne auto, bo ani z OC, ani z AC w takim przypadku kasy nie dostaniesz...
i z czym się nie zgodzisz ? Jak potwierdziłeś co napisałem . Sprawa się komplikuje dopiero jak doszłoby do kolizji . Jeżeli założymy , że autor tematu nie ma tylko prawa jazdy odpowiedniej kategorii ale ma OC , to i tak dostanie mandat za jazde bez prawka i mandat za spowodowanie kolizji . Z jego OC zostaną pokryte szkody ale pózniej ubezpieczyciel będzie od niego żądał zwrotu kosztów .
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
ms407 napisał(a):rechaa napisał(a):ms407 napisał(a):Nic ci nie zrobią , znowu mandat dostaniesz . Sprawa się skomplikuje dopiero jak coś odwalisz np. kolizje spowodujesz , wtedy masakra
i z czym się nie zgodzisz ? Jak potwierdziłeś co napisałem . Sprawa się komplikuje dopiero jak doszłoby do kolizji . Jeżeli założymy , że autor tematu nie ma tylko prawa jazdy odpowiedniej kategorii ale ma OC , to i tak dostanie mandat za jazde bez prawka i mandat za spowodowanie kolizji . Z jego OC zostaną pokryte szkody ale pózniej ubezpieczyciel będzie od niego żądał zwrotu kosztów .
a wiesz na czym polega kolizja?? kolizja to nie tylko zderzenie np. 2 aut, ale rownież jak walniesz w drzewo...i oczywiscie nikt nie został poważnie ranny, wiec jak Twoim zdaniem w tej sytuacji sprawa sie komplikuje?
-
rechaa - Świeżak
sorry ale jak walniesz w drzewo to wogóle sie niekomplikuje . Sie obudzisz i idziesz do domu . No chyba , że nie żyjesz to zmienia postać rzeczy . he kvrwa recha nie spamuj , litości
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości