ODSZKODOWANIE PO WYPADKOWE MOTOCYKLA OCENCIE
• Strona 1 z 1
ODSZKODOWANIE PO WYPADKOWE MOTOCYKLA OCENCIE
Witam miałem wczoraj wypadek blondi wymusiła mi pierszenstwo jak sie tłumaczyła nie widziała mnie... mnie prócz ogólnych potłuczen sie nic nie stalo. Moja prosba na jaka kwote moge wycenić moje oczko w glowie? Jest to Yamaha FZR 600 '92. Stan jak na zdjęciach... Z góry dziękuje http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/969 ... 15d34.html
-
lukaszy - Świeżak
Na podstawie samych zdjęć ciężko szacować wysokość odszkodowania (kosztów naprawy). Poczekaj na wycenę ubezpieczyciela i jeśli będzie nie satysfakcjonująca wtedy można się zastanowić nad kwestionowaniem ustaleń.
W tej chwili to będzie wróżenie z fusów
P.S. za ogólne potłuczenia, siniaki też spróbuj wystąpić o zadośćuczynienie. Powinni coś wypłacić, nie za dużo ale zawsze
W tej chwili to będzie wróżenie z fusów

P.S. za ogólne potłuczenia, siniaki też spróbuj wystąpić o zadośćuczynienie. Powinni coś wypłacić, nie za dużo ale zawsze

Aksedo Specjaliści od Odszkodowańwww.aksedo.pl
-
A.GRYCZKA - Świeżak
Zgłosiłem wszystko co miało najmniejszą ryske. Tylko nie wiem jeszcze jak z odszkodowaniem za zdrowie? Mam w prawym barku pozrywane wiązadła i zrobił mi się krwiak, zdarte kolano. Zwolnienie do 8 października ze szkoly (klasa maturalna
) ? Mogę sie ubiegać o jakieś odszkodowanie?

-
lukaszy - Świeżak
-
patryk83 - Bywalec
Oczywiście, że możesz się ubiegać o zadośćuczynienie. W tym celu zbieraj całą dokumentacje medyczną, rachunki i itp.
Roszczenia zgłaszasz podobnie jak przy szkodzie w pojeździe z tą różnicą, że zadośćuczynienie jest przyznawane za ból i cierpienie a więc za coś nie wymiernego i dlatego roszczenie trzeba dobrze udokumentować i sformułować.
Jeśli masz widoczne siniaki, obtartą skórę to zrób zdjęcia za nim to zniknie - przydadzą się przy roszczeniu.
Pamiętaj, że wyrównaniu podlego także uszczerbek w dochodzie.
Roszczenia zgłaszasz podobnie jak przy szkodzie w pojeździe z tą różnicą, że zadośćuczynienie jest przyznawane za ból i cierpienie a więc za coś nie wymiernego i dlatego roszczenie trzeba dobrze udokumentować i sformułować.
Jeśli masz widoczne siniaki, obtartą skórę to zrób zdjęcia za nim to zniknie - przydadzą się przy roszczeniu.
Pamiętaj, że wyrównaniu podlego także uszczerbek w dochodzie.
Aksedo Specjaliści od Odszkodowańwww.aksedo.pl
-
A.GRYCZKA - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość