Prawo jazdy A dla bezrobotnych??
• Strona 1 z 1
Prawo jazdy A dla bezrobotnych??
Witam.
To jest mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość.
Moje pytanie jest takie, czy będąc zarejestrowany jako bezrobotny mogę zrobić prawo jazdy kat. A bez płacenia? Wiem, że można zrobić na ciężarówke, samochód osobowy i autobus, gmina finansuję takowe kursy.
Czy jest w ogóle taka możliwość?
Pozdrawiam, Mateusz.
To jest mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość.
Moje pytanie jest takie, czy będąc zarejestrowany jako bezrobotny mogę zrobić prawo jazdy kat. A bez płacenia? Wiem, że można zrobić na ciężarówke, samochód osobowy i autobus, gmina finansuję takowe kursy.
Czy jest w ogóle taka możliwość?
Pozdrawiam, Mateusz.
- Warus23
- Świeżak
z tego co ja wiem, to UP moze ci sfinansowac rozne szkolenia, itp. lecz jesli do roku nie znajdziesz pracy, dla ktorej brales dofinansowanie, to bedziesz musial zwrocic koszty kursu, szkolenia. To jest na zasadzie pomocy w znalezieniu pracy. Jesli znalazles oferte, w ktorej potrzebne jest kat. A to idziesz do urzedu, przedstawiasz papierki, wniosek, oni ci to finansuja ale musisz podjac prace, w ktorej bedzie ci to potrzebne.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
jesli tylko bedziesz chcial dojezdzac to musisz zwrocic koszty kursu.
Oni ci go sfinansuja pod warunkiem, ze jest ci to potrzebne do pracy. A do pracy rownie dobrze mozesz pojechac autobusem.
Oni ci go sfinansuja pod warunkiem, ze jest ci to potrzebne do pracy. A do pracy rownie dobrze mozesz pojechac autobusem.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
Dodam, że żeby Urząd Pracy sfinansował kurs na prawo jazdy wymagane jest zaświadczenie od przyszłego pracodawcy, w którym zobowiązuje się zatrudnić delikwenta po uzyskaniu przez niego wymaganych uprawnień. Tak się często dzieje, gdy ktoś ma możliwość pracy jako kierowca busa lub ciężarówki a nie ma prawa jazdy i do tego jest zarejestrowany jako bezrobotny. W przypadku motocykla raczej marne szanse...
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
I to tez nie jest takie HOP jak siÄ™ wydaje ze masz papiery i masz prawko. W zasadzie jesli mas zpapierka ze dzieki np tej i tej kategori bedziesz mial prace , a jestes bezrobotnym, twoj przyszly pracodawca tez sie zobowiazuje ciebie do "trzymania" ciebie w pracy i to tez nie jest tak miesiac , dwa. Na ciebie to dobrze bo masz papier, ktory bedzie ci sluzyl dlgo , nawet po tym jak sie zwolnisz lub wywala cie z roboty. Ja pamietam taki kiedys przypadek w gazecie bylo opisane, ze jakas pizzernia nakupila skuterkow 125 cmm i kierowcy "byli" bez prawojazdy wiec domagali sie dofinansowania. Jako ze sprzetow bylo w ilosci sztuk 10 wiec "wyszarpali" od urzedu kase na prawka na przyszlych kierowcow skuterkow do rozwozenia pizzy 

- drverde
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości