Zobacz wątek - Ucieczka motocyklem
NAS Analytics TAG

Ucieczka motocyklem

Przepisy, prawo
_________

Ucieczka motocyklem

Postprzez Bullterrier » 6/8/2009, 22:41

Witam
W poniedziałek jechałem przez miasto motocyklem na jednym kole, po lądowaniu zauważyłem patrol pieszy policji który mnie zatrzymuje zignorowałem to i uciekłem. W srodę dzwonią do mnie z komendy ze spisali tablice i wiedzą że to ja,u dałem że nic niewiem oczywiści:), mam zgłosić się na zeznania.
I teraz sprawa wygląda tak że, 23 lipca skończył mi się zakaz prowadzenia motocykla(już kiedyś uciekałem ale mnie złapali), czyli teraz niemiałem prawka kat,A mam tylko B.
Co zrobić przyznanie się chyba odpada?!?!
Podstawić kumpla tylko co on dostanie za to?
Opowiedziec historie z kupującym który go testował na mieście?
Bullterrier
Świeżak

Postprzez C-bool » 6/8/2009, 22:44

Ja proponuję się stawić i opowiedzieć całą prawdę, skoro byłeś na tyle "kozakiem" żeby jechać na 1 kole bez prawka i uciekać, to powinieneś zdawać sobie sprawę z konsekwencji.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
C-bool
Mieszkaniec forum

Postprzez Bullterrier » 6/8/2009, 22:49

to najgorszy pomysł z możliwych ale też go biorę pod uwagę, miałem wyrok za to samo teraz jak mi podbiją to moja pasja odpłynie na długie lata...
Bullterrier
Świeżak

Postprzez Piter_Stunter » 6/8/2009, 23:28

Nie jechałeś, nie widziałeś, nie ma dowodów.
...PITER WCIĄŻ ŻYJE...
Stunt, panienki,imprezy,szypka jazda - to lubiem
Piter_Stunter
Świeżak

Postprzez Bystry » 6/8/2009, 23:38

najlepiej spal gumę i podłóż tam twarz ...
indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." | Obrazek | Wole odpychać się piętami, niż hamować zębami :D | | www.motoautostrada.pl
Bystry
Stały bywalec

Postprzez sol213 » 6/8/2009, 23:39

Weź się wstaw na tą komendę bo jak Cię namierzyli to już jest po sprawie, jak sie nie wstawisz to możesz mieć dużo większe problemy, kumpla w to nie wrabiaj bo zaszkodzisz i sobie i jemu.
To taka dobra rada :wink:
Bądź zawsze sobą i nie bój się swoich słabości. Jeśli je pokonasz staną się twoją siłą...
sol213
Świeżak

Postprzez Bystry » 6/8/2009, 23:43

rada dobra była moja, on jest idiotą po prostu od razu go powinni nie wiem sam już kur** widać, że kretynizm się szerzy.... ręce i cycki opadają ... najlepiej niech Ci kasa z kieszeni odpływa co miesiąc na długie lata ...
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." | Obrazek | Wole odpychać się piętami, niż hamować zębami :D | | www.motoautostrada.pl
Bystry
Stały bywalec

Postprzez Łobuz » 6/8/2009, 23:46

Moim zdaniem nie powinieneś uciekać od odpowiedzialności za swoje czyny. Nawarzyłeś piwa - teraz je wypij, smacznego.
Raz już dostałeś nauczkę i nie wyciągnąłeś wniosków?
KOCHAM ŻELUSIA :*
Łobuz
Świeżak

Postprzez Bystry » 6/8/2009, 23:49

idiotą się staje nie rodzi, może się wytłumaczysz, że dodałeś gazu i Ci wbiło na 1 koło czy wymyślisz coś innego ... moje dobre serce .... ucieczka przed policją jest tak lipnym za chowaniem, że to masakra, a sam uciekałem ... ;]
Bystry
Stały bywalec

Postprzez gumis » 7/8/2009, 02:13

tylko bez wyzywania...
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
gumis
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Trener » 7/8/2009, 05:23

Jak już uciekałeś to wstaw bajke o kupującym , który go testował , przecież nie są w stanie udowodnić , że tak nie było :D A ten zakaz prowadzenia motocykla ? Jak to było ?
YZF R6 2007
Trener
Stały bywalec

Postprzez Czester » 7/8/2009, 06:54

Dokładnie jak wyżej kolega napisał. Bajeczka o kupującym będzie w tym przypadku najlepszym rozwiązaniem. Powiedz, że skoro nie masz prawka, to chciałeś sprzedać motocykl żeby Cię nie kusiło. Przyjechał jakiś kolo z ogłoszenia, nie wiesz kto to był, dałeś mu sprzęta na jazdę testową, przejechał się, wrócił, ponarzekał, że np "wypada dwójka", nie kupił
i pojechał. Ot tyle! Góvno Ci udowodnią tylko na podstawie tego, że pieszy patrol spisał numery.
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Postprzez Bullterrier » 7/8/2009, 07:16

historia z kupującym też wydaje mi się najlepsza tylko ja już raz byłem karany za ucieczkę i ciekawe czy mi uwierzą w to wszystko?!
Odrazu po przesłuchaniu mogą zatrzymać mi prawko do wyjaśnienia sprawy??
Bullterrier
Świeżak

Postprzez Czester » 7/8/2009, 09:05

Na przesłuchaniu niczego Ci nie zabiorą. Jeżeli nie uwierzą w Twoją bajeczkę to sprawa oprze się o sąd.
Czester
Administrator

Postprzez Bullterrier » 7/8/2009, 09:11

będe miał świadka który był zemną przy sprzedaży powie identycznie to co ja, jest szansa na powodzenie tej histori?
Jeszcze mam egzamin na kat A w następnym tygodniu ale czy jest sens wogóle robić to prawko bo zdam a oni mi je zabiorą?!?!
Bullterrier
Świeżak

Postprzez Trener » 7/8/2009, 09:59

Jesli masz swiadka to nic ci nie udowodnią . A prawko rób bo w trakcie wykroczenia go nie miałes a prawo nie działa wstecz .
YZF R6 2007
Trener
Stały bywalec

Postprzez Czester » 7/8/2009, 10:04

A co mu z tego prawka by przyszło jakby dostał zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych?

Do autora: Idź w zaparte, nic Ci nie udowodnią.
Czester
Administrator

Postprzez patryk83 » 7/8/2009, 10:08

Ta nic mu nie udowodnią tylko się posra przy pytaniu gdzie zamieścił ogłoszenie i skąd kupujący dowiedział się o sprzedaży... bajeczkę to trzeba mieć dopracowaną do końca a nie tylko marzyć o tym, żeby się nie zapytali o to czy tamto...
W dodatku uciekałeś to jesteś ... i powinni Ci zabrać prawko dożywotnio takie moje zdanie zwłaszcza, że nie wyciągnąłeś wniosków z poprzedniej wpadki.
A mówią, że ludzie uczą się na błędach...
Honda CBR 600 F4i user
Obrazek (otwórz link)
patryk83
Bywalec

Postprzez Bystry » 7/8/2009, 10:26

Patryk wyjąłeś mi to z ust ;) bajeczka o kupującym nie przejdzie nie ma nawet takiej opcji, Ty to jak ktoś sprzedaje to osoba testując daje coś w zastaw, ludzie sąd to też człowiek i nikt nie łyknie takiej bajeczki... przecież nikt głupi nie jest ... przyznaj się, a za składanie fałszywych zeznań grozi kara :) jak posiedzisz z 3 lata może Ci się odechce kłamać i nauczysz się wtedy ... Gumis pisał żeby nie obrażać to się powstrzymam ...
Bystry
Stały bywalec

Postprzez Soku » 7/8/2009, 11:10

Bystry po prostu straszysz chłopaka.

Idź w zaparte i koniec. Ogłoszeń nie było bo powiedziałeś kumplom że sprzedajesz. Miłej zabawy ;)
Soku
Świeżak

Następna strona

Powrót do Prawo