Prawo jazdy kategorii AM
• Strona 1 z 1
Prawo jazdy kategorii AM
Własnie kupiłem skuter i nie wiem czy będę mógł na nim jezdzić ;/ .
Słyszałem , że od pazdziernika 2009 będzie już obowiązywało .
Czy to prawda ??
pzdr
Słyszałem , że od pazdziernika 2009 będzie już obowiązywało .
Czy to prawda ??
pzdr
Ostatnio edytowano 20/6/2009, 13:09 przez szybkikoks, łącznie edytowano 1 raz
-
szybkikoks - Świeżak
nom , ale to jest normalnie żal ponieważ zdawanie w szkołach jest wystarczające , chociaz ostatnio miałem taką sytuacje jak koles dostał karte i prawie by sie zabił na Suzuki Katanie xD
Egzamin w szkole powinien byc pod okiem policjanta a nie w osrodkach szkolenia kierowców bo to od razu widac ,ze to jest tylko poto żeby mogli zarobić właściciele takich osrotków ;/
Egzamin w szkole powinien byc pod okiem policjanta a nie w osrodkach szkolenia kierowców bo to od razu widac ,ze to jest tylko poto żeby mogli zarobić właściciele takich osrotków ;/
www.downloadsite.feen.pl <---ZAPRASZAM DO PISANIA I SCIAGANIA NA FORUM ...
-
szybkikoks - Świeżak
Ja jestem za tym żeby zaostrzyć te wymagania jeśli chodzi o te motorowery. U mnie w szkole jest tak, że prawie każdy zdaje. Na testach ściągają i jak już zdadzą te testy to jazda jest tylko formalnością. Wygląda to tak, że na boisku trzeba zrobić ósemkę, zatrzymać się i tyle.
I później wyjeżdża taki dzieciak na ulice i nie zna najmniejszych przepisów, nie wie co zrobić w danej sytuacji, nie wie kogo przepuścić. Nie wie nic. Tylko jedzie i uważa, że wszystko mu wolno.
I w większości szkół tak jest.
Te prawo jazdy to morze przesada ale przydało by sie jakieś fachowe nauczanie w szkołach. Policjant by nie zawadził.
Do szybkikoks: Jeśli masz już karte to już masz uprawnienia i nie będziesz musiał tego robić.
I później wyjeżdża taki dzieciak na ulice i nie zna najmniejszych przepisów, nie wie co zrobić w danej sytuacji, nie wie kogo przepuścić. Nie wie nic. Tylko jedzie i uważa, że wszystko mu wolno.

Te prawo jazdy to morze przesada ale przydało by sie jakieś fachowe nauczanie w szkołach. Policjant by nie zawadził.
Do szybkikoks: Jeśli masz już karte to już masz uprawnienia i nie będziesz musiał tego robić.
- Viper125
- Świeżak
podzielam zdanie przedmówcy, w wielu szkołach trochę olewają egzamin- a w przepisach chyba jest że ma być policjant...
aczkolwiek u mnie w szkole egzamin teoretyczny był fachowy (0 ściągania) zdała 1/3 !! (15/45)
praktyczny był na miasteczku takim specjalnym i zdali wszyscy, ale pani obserwowała (nawet lini nie mogłeś przejechać, i trzeba było się zatrzymywać i wg znaków)- praktyka każdy jechał ok 5 minut.
teraz każdy zdał ale rok temu już tylko 3/4 (15/20)
Więc moja szkoła w ciągu tego roku ocaliła nas przed 30 niedzielnymi kierowcami w spodenkach
Wiem że to nie wystarczające i że powinni w szkołach przede wszystkim UCZYĆ JEŹDZIĆi uczyć PRZEPISÓW !!
ale lepszy egzamin u mnie niż te ósemki...
aczkolwiek u mnie w szkole egzamin teoretyczny był fachowy (0 ściągania) zdała 1/3 !! (15/45)
praktyczny był na miasteczku takim specjalnym i zdali wszyscy, ale pani obserwowała (nawet lini nie mogłeś przejechać, i trzeba było się zatrzymywać i wg znaków)- praktyka każdy jechał ok 5 minut.
teraz każdy zdał ale rok temu już tylko 3/4 (15/20)
Więc moja szkoła w ciągu tego roku ocaliła nas przed 30 niedzielnymi kierowcami w spodenkach

Wiem że to nie wystarczające i że powinni w szkołach przede wszystkim UCZYĆ JEŹDZIĆi uczyć PRZEPISÓW !!
ale lepszy egzamin u mnie niż te ósemki...
- dominikok93
- Świeżak
ja egzamin mialem w L'ce bo robilem wczesniej i tez byl to taki egzamin, ze masakra dali nam plyte z testami i potem losowali na tescie i bylo tam tylko 10 pytan, praktyka to ruszenie, trzy osemki, zatrzymanie sie na lini, ruszenie ze wzniesienia zatrzymania sie (bez nog,) i ruszenie i zatrzymanie sie calkowite, wzniesienie to bylo takie, ze masakra prawie, ze prosta droga
ogolnie jak dostalem karte dwa lata temu to nie umialem jezdzic (dobrze) teraz po dwoch latach troche sie obylem ale na drodze dzieja sie bardzo dziwne i nie spodziewane rzeczy
teraz inna sprawa kursy w szkolach i L'kach jest taki jaki jest ale chociaz cos na nim jest
watpie, ze 14 latek pojdzie na kurs, zeby zrobic prawo jazdy, oleje to i bedzie jezdzic bez uprawnien i chyba lepiej, zeby przeszedl jakis kurs niz zadny
sam jestem za lepszymi kursami, bo jak kts nie umie to nie moze jezdzic ale w przypadku karty motorowerowej to ci co zdaja to jezdza, ci co nie tez jezdza i probuja za rok niestety ale tak jest
ogolnie jak dostalem karte dwa lata temu to nie umialem jezdzic (dobrze) teraz po dwoch latach troche sie obylem ale na drodze dzieja sie bardzo dziwne i nie spodziewane rzeczy
teraz inna sprawa kursy w szkolach i L'kach jest taki jaki jest ale chociaz cos na nim jest
watpie, ze 14 latek pojdzie na kurs, zeby zrobic prawo jazdy, oleje to i bedzie jezdzic bez uprawnien i chyba lepiej, zeby przeszedl jakis kurs niz zadny
sam jestem za lepszymi kursami, bo jak kts nie umie to nie moze jezdzic ale w przypadku karty motorowerowej to ci co zdaja to jezdza, ci co nie tez jezdza i probuja za rok niestety ale tak jest
- talta
- Mieszkaniec forum
Nie no takie nauczanie na karte o jakim mówi dominikok93 to ameryka biorąc pod uwagę inne szkoły. Poprostu wkurza mnie jak widzę dzieciaka szpaującego swoim skuterkiem, a wiem, że on całe G.... zna się na jeździe i przepisach.
- Viper125
- Świeżak
ehe...
taka jest przwda , ja sam zdawałem pod okiem policjanta (zdałem oczywiście) a czsami sam nie wiem jak sie zachować na drodze w niektórych sytuacjach .
tHx za odp bo szukałem na necie o tym ale nigdzie nie było odp tylko ze przewidywana jest taka ustawa .
taka jest przwda , ja sam zdawałem pod okiem policjanta (zdałem oczywiście) a czsami sam nie wiem jak sie zachować na drodze w niektórych sytuacjach .
tHx za odp bo szukałem na necie o tym ale nigdzie nie było odp tylko ze przewidywana jest taka ustawa .
www.downloadsite.feen.pl <---ZAPRASZAM DO PISANIA I SCIAGANIA NA FORUM ...
-
szybkikoks - Świeżak
deyna napisał(a):A jak to jest jeżeli ktoś ma kartę to będzie musiał sobie wyrabiać normalny dokument czy może przy karcie zostać ? ( nie mam na myśli zdawania egzaminów...)
Prawdopodobnie będzie wymiana, ale nikt nie wie co nasi "mądrzy" urzędnicy wprowadzą.
Czas wprowadzenia tych zmian jest do 2010r. (nałożony przez UE), więc możliwe, że od przyszłego roku to będzie.
Ale w końcu jest to Polska więc nigdy nic nie wiadomo.
-
matmax - Świeżak
Paremia lex retro non agit - prawo nie działa wstecz.
Jeśli ktoś przed zmianą obowiązujących przepisów posiadał uprawnienia do prowadzenia danego pojazdu to po zmianach nie traci swoich uprawnień.
Jeśli ktoś przed zmianą obowiązujących przepisów posiadał uprawnienia do prowadzenia danego pojazdu to po zmianach nie traci swoich uprawnień.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości