problem z prawem jazdy
• Strona 1 z 1
problem z prawem jazdy
zdałem egzamin na motor tydzien temu ale w wydziale nie maja jeszcze mojego prawo jazdy. planowałem w weekend juz wyskoczyc gdzies ale nie wiem czy moge to zrobic "legalnie".
- wodnikr
- Świeżak
W razie kontroli sprawdzą Cię w systemie i jak będzie pisało, że masz prawko to dostaniesz mandat za brak dokumentu przy sobie, ale może być tak, że nie będzie Cię jeszcze w systemie, a w takim wypadku nie jest zbyt ciekawie.
50zł - brak przy sobie wymaganych dokumentów
500zł + hol - w razie braku uprawnień (jeśli nie ma cię w systemie)
50zł - brak przy sobie wymaganych dokumentów
500zł + hol - w razie braku uprawnień (jeśli nie ma cię w systemie)
-
matmax - Świeżak
Jeśli prawo jazdy nie zostało wydane, to nie masz uprawnień do kierowania motocyklem - niezależnie od tego, że zdałeś egzamin.
Black Wind always follows
Where my white horse rides
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
Z tym czekaniem to lepiej idź do WK i się dowiedz czy za dokument płacisz przy odbiorze czy przed. Bo u nas jest tak że po ok tyg od egzaminu idzie się do WK opłaca dokument, wtedy wysyłają twoje papiery do drukarni i za jakieś 2tyg masz prawko. Jak nie zapłacisz wcześniej to se można i pół roku czekać;/ Nie wiem czemu tak u nas jest przecież chyba jak ktoś zda egzamin to wkońcu przyjdzie po odbiór dokumentu i zapłaci a tu każa z góry opłacić/.
-
Kurt - Świeżak
https://www.kierowca.pwpw.pl/
tu sprawdzisz status zamówienia prawa jazdy.
tu sprawdzisz status zamówienia prawa jazdy.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości