Zobacz wÄ…tek - mam problem z zarejestrowaniem hondy cb450s
NAS Analytics TAG

mam problem z zarejestrowaniem hondy cb450s

Przepisy, prawo
_________

mam problem z zarejestrowaniem hondy cb450s

Postprzez maksior123 » 4/5/2009, 05:09

mam problem z zarejestrowaniem hondy cb 450s sprowadzonej z Niemiec od kolekcjonera ktory przed sprzedaza wymeldowal motor 1999r. I taki mi sprzedal wiec dal mi tylko: papiery o wymeldowaniu, danych technicznych taki jak by duzu dowud rejestracyjny i książke serwisową.
Zapłaciłem za tłumacza, zrobiłem przegląd w Polsce i opłacilem skarbówke, zachodze do urzedu rejestraci a, tam wołaja na mnie mały dowod rejestracyjny a ja pokazuje ze jak go niemiec wyrejestrowal to oddal tablice i dowod wiec nie ma a, oni na to ze bez tego nie bedzie :(
Czy wie ktos co dalej zeby go mozna zarejestrowac ???
Pomocy bo juz bym chcial jeździc.
maksior123
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 5/5/2009, 21:46

Jechać do Niemiec po mały dowód.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez palma » 12/5/2009, 18:08

Podobno można mały dowód załatwić, to znaczy przywieżć z Niemiec, i podobno takie coś wydają tamtejsze urzędy, po dogadaniu się z nimi i okazaniu papierka o wymeldowaniu, ale to tylko podopbno, bo tylko słyszałam o takich przypadkach;p
palma
Świeżak

Postprzez FatalOneTy » 15/5/2009, 22:10

Możesz też wcisnąć, że takowy dowód zgubiłeś, wtedy wysyłają na stację kontroli w celu dokładnego sprawdzenia motocykla, do karteczki ze stacji dorzucasz oświadczenie, że zgubiłeś dowód i po problemie, rejestrujesz motocykl i śmigasz :)
FatalOneTy
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê