Zobacz wÄ…tek - sprowadzenie z USA ... inny przypadek niz wszystkie inne
NAS Analytics TAG

sprowadzenie z USA ... inny przypadek niz wszystkie inne

Przepisy, prawo
_________

sprowadzenie z USA ... inny przypadek niz wszystkie inne

Postprzez mlz » 6/5/2009, 15:44

Witam ...
Jestem nowy na forum lecz przegladalem posty na temat sprowadzenia motorku z USA. Jestem zainteresowany kupnem Suzuki GSX r 600 lub 750 lub ewentualnie yamaha r1 (motocykle uzywane). cena to ok 3500$ jaka moge wydac na motocykl.

I teraz to ze ja jestem tym innym przypadkiem... Jestem obywatelem USA gdyz sie tam urodzilem ale na stale przeybywam w polsce... i teraz pytania jakie mnie oplaty obowiazuja? obowiazkowo musze placic tak jak wszyscy clo podatek itp ?
i ile kosztuje zapakowanie motoru do kontenra i przewiezienie go do PL lub GER ? Z tego co pamietam to przewiezienie auta ok 2000$.

Pozdrawiam ...
mlz
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 6/5/2009, 22:11

Jeśli masz meldunek w USA to dowiedz się o sprowadzenie motocykla na mienie przesiedleńcze - tylko kiedyś przez 2 lata nie można było sprzedać takiego pojazdu, ale za to nie płaciło się cła, akcyzy.

Cena zależy od kontenera i odległości do portu i z portu pod dom. Tu niestety firmy transportowe mogą pomóc.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mlz » 7/5/2009, 07:58

znaczy sie ja nie jestem zameldowany tam... ja poprostu jestem obywatelem stanow zjednoczonych. czyli inaczej jestem jedneym z nich :D
mlz
Świeżak

Postprzez mlz » 7/5/2009, 12:38

cholera... ;/ a jzu myslalem ze mi sie uda... ;/
czyli nie ma nawet najmniejszego sensu sprowadzac za ta kwote motorku z usa. lepiej wychodzi we wloszech lub w niemczech... mam racje czy sie myle ?
mlz
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê