Badania na prawko A+B
• Strona 2 z 2 • 1, 2
W WORD-zie w Siedlcach jeśli ustali się ten sam termin na A i B to teorie się zdaje jedną tylko jest rozszerzona o kilka pytań a praktykę po kolei.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Ja na szczęście badanie miałem za free - okazało się, że w pakiecie medycznym od pracodawcy takie badanie się mieści
Wcześniej miałem B bezterminowo a teraz A na 10 lat a babeczka na zaświadczeniu nie wpisała, że na B teraz też mam terminowe. Dokumenty wróciły do mnie z urzędu i musiała poprawiać - oczywiście także za 0 pln-ów 

Naukę jazdy na moto rozpoczynasz z workiem pełnym szczęścia i brakiem doświadczenia.
Cały bajer polega na tym żeby nabyć tego drugiego zanim skończy się to pierwsze...
Cały bajer polega na tym żeby nabyć tego drugiego zanim skończy się to pierwsze...
-
Pęku - Świeżak
-
CalibraHunter - VIP Ścigacz.pl
jak sie zdaje jednego dnia to jest rozszerzona o 6 pytan...
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
Teorie można zdawać razem...
Już wiem, że jak się robi w jednej szkole to można mieć wszystko na jednym, a jak w róznych to na dwóch. Przynajmniej tak mi powiedziano.
Tutaj pojawiły się takie określenia, że pół roku wazne badanie. rozumiem terminowe badania, ale jak jest bezterminowe i mam wystawione dziś na B, a na A pójde sobie za rok to bede miał ciągle aktualne, racja?
Już wiem, że jak się robi w jednej szkole to można mieć wszystko na jednym, a jak w róznych to na dwóch. Przynajmniej tak mi powiedziano.
Tutaj pojawiły się takie określenia, że pół roku wazne badanie. rozumiem terminowe badania, ale jak jest bezterminowe i mam wystawione dziś na B, a na A pójde sobie za rok to bede miał ciągle aktualne, racja?
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
patty_brawurka napisał(a):ja tam mialam badania za fryty w ramach kosztow kursu...
to nie za fryry bo w cenie kursu byly wliczone badania

w tym kraju nie ma nic za free!! jak macie w sklepie cene "propocja, pol litra gratis" to zobaczcie sobie na produkt ten sam pare polek dalej bez tego "pol litra gratis" a sie okaze, ze jest tanszy. w tym kraju niczego za free sie nie dostaje.
nmawet zeby dostac w ryj trza sobie zasluzyc ;(
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
Ja jestem instruktorem kat AB takze w temacie sie orientuję, i lekarz wystawia zaswiadczenie jedno dla dwóch kategorii, takze tak powinno byc, a jezeli nie chce to idz do innego, to sie nazywa naciąganie pacjenta.
GSX-R 1000 K4
&
Bandit 600 S
&
Bandit 600 S
-
Majkel22 - Świeżak
Fenek16 napisał(a): [...] rozumiem terminowe badania, ale jak jest bezterminowe i mam wystawione dziś na B, a na A pójde sobie za rok to bede miał ciągle aktualne, racja?
Niestety nie działa to w ten sposób choćby dlatego, że badania na kat. A powinny być rozszerzone o badanie słuchu jako, że ten narząd odpowiada za zmysł równowagi. Przy kat. B badania słuchu nie ma, stąd konieczność wydania kolejnej kaski :/
Naukę jazdy na moto rozpoczynasz z workiem pełnym szczęścia i brakiem doświadczenia.
-
Pęku - Świeżak
Dzieki Pęku...
Już po problemie, mam za 50zeta dwie kategorie bez zadnych badan okulistycznych, ale niestety przez to, że ludzie chcieli mi zabardzo pomóc, mam wbite ograniczenia 01 i 06, czyli okulary lub soczewki, kiedy tak w sumie to nawet nie wiadomo czy powinienem mieć.
Jak to się ma w praktyce? Wiadomo egzaminy w okularkach, ale nie chodze normalnei w okularach i dajmy na to mam kontrole kiedy akurat jestem bez okularów. Czepiają się tego wogóle? Słyszałem, że dość rzadko sprawdze a nawet wogóle ,zawsze można tłuamczyć, że soczewki są.
Nurtuje mnie tylko myśl co jeśli nie bede miał swoich okularów z jakiegoś powodu i bedzie jakas stłuczka czy coś, czy to, że jestem bez okularów przenosi się na wine? Ze ja nie byłem w okularach kiedy powinienem i moja wina.
Pozdro
Już po problemie, mam za 50zeta dwie kategorie bez zadnych badan okulistycznych, ale niestety przez to, że ludzie chcieli mi zabardzo pomóc, mam wbite ograniczenia 01 i 06, czyli okulary lub soczewki, kiedy tak w sumie to nawet nie wiadomo czy powinienem mieć.
Jak to się ma w praktyce? Wiadomo egzaminy w okularkach, ale nie chodze normalnei w okularach i dajmy na to mam kontrole kiedy akurat jestem bez okularów. Czepiają się tego wogóle? Słyszałem, że dość rzadko sprawdze a nawet wogóle ,zawsze można tłuamczyć, że soczewki są.
Nurtuje mnie tylko myśl co jeśli nie bede miał swoich okularów z jakiegoś powodu i bedzie jakas stłuczka czy coś, czy to, że jestem bez okularów przenosi się na wine? Ze ja nie byłem w okularach kiedy powinienem i moja wina.
Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
mam prawko na B i bezterminowe badania. Tam gdzie zapisałem się na A babka powiedziała, że normalnie muszę zapłacić 50zł za badania na A, ale u nich kosztuje to samo 40zł. Powiedziałem że mam badania bezterminowo na B, ona na to, że niestety te papiery poszły do WORD-u czy gdzieś tam...i znów muszę płacić ??? Podczas badań na samochód wyszło że jestem zdrowy jak koń...Czy nie może ta baba u której robiłem badanie dopisać A ...??!
Nieoficjalna mapa forumowiczów scigacz.pl ->
<b>MAPA</b> (otwórz link)
w sprawie dodania kontakt na priv z user-rem maciek.046
<b>MAPA</b> (otwórz link)
w sprawie dodania kontakt na priv z user-rem maciek.046
- Adriano
- Świeżak
Za kat.A wyszlo mnie ponad 100zl ...
Sprzedam haykę!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
ja zacząłem kurs 16 lutego wysiedziałem 30 godz teori na samochód potem zrobili tylko 2 dodatkowe godz typowo przepisów na motor. na badania poszedłem pod koniec lutego i powiedziałem ze robie kat. A i B i za 50 zl mialem badanie a na karcie wpisane kat A i B ( badanie wyglądało tak : wzrok, równowaga, i rozróżnianie kolorów i to wszystko )
teraz czekam az zrobi się ładna pogada bo chce juz pomykać na motorku
teraz czekam az zrobi się ładna pogada bo chce juz pomykać na motorku

- jammal17
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2