Motocykl sprowadzany z angli PILNE
• Strona 1 z 1
Motocykl sprowadzany z angli PILNE
Czy mogl by mi ktos napisac jak wygląda rejestracja motocykla sprowadzonego z angli? Jakie papiery potrzeba i jaka jest cena zarejestrowania oraz czy płaci sie podatek? Pilnie potrzebuje tych informacji.
- Mortoss
- Świeżak
Ogolnie to jest masakra!
1.Najpierw tlumaczysz dokumenty koszt ok. 50zł
2.Potem przegląd 116zł
3.Urzad skarbowy i vat25 160zł PAMIETAJ ZE MUSISZ MIEC UMOWE KUPNA-SPRZEDAZY(choc w Anglii takich umow sie nie stosuje) to wiesz co masz zrobić!
4.Urzad komunikacji 112,50 za wydanie tablic
5.Ubezpiecznie
6.Pijesz dobrą flache z kumplami i opijasz motor i wyzywasz wszytskie te urzędy i problemy ktore Ci narobili!
Pozdrawiam(sam własnie jestem w trakcie załątwaiania vat25 dla skutera z anglii i ja napotkałem sie z ogromna ilością problemów w Skarbówce)
1.Najpierw tlumaczysz dokumenty koszt ok. 50zł
2.Potem przegląd 116zł
3.Urzad skarbowy i vat25 160zł PAMIETAJ ZE MUSISZ MIEC UMOWE KUPNA-SPRZEDAZY(choc w Anglii takich umow sie nie stosuje) to wiesz co masz zrobić!
4.Urzad komunikacji 112,50 za wydanie tablic
5.Ubezpiecznie
6.Pijesz dobrą flache z kumplami i opijasz motor i wyzywasz wszytskie te urzędy i problemy ktore Ci narobili!
Pozdrawiam(sam własnie jestem w trakcie załątwaiania vat25 dla skutera z anglii i ja napotkałem sie z ogromna ilością problemów w Skarbówce)
-
Tr0piag - Świeżak
Nie zapomnij o przełożeniu kierownicy
i innych zmianach przystosowujÄ…cych do ruchu prawostronnego...

Black Wind always follows
Where my white horse rides
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
adam_89 napisał(a):mar111cin napisał(a):ja bym im wszystkim osobiście lampy powykręcał, a nie że potem taki jedzie i świeci po oczach.
aż tak bardzo przeszkadza?
kurcze dziwne, jedzie z naprzeciwka w nocy i oświetla Twoją strone zamiast pobocze, nie wcale nie przeszkadza, w końcu każdy chce poczytać gazete w czasie nocnej jazdy.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
witam
zamierzam zakupić moto od polaka który zakupił moto w angli. zgłosił to w dvla i dvla odesłało mu na polski adres dokument ze nie mogą go przerejestrować na polski adres(co wg mnie oczywiste). Co za tym idzie ten jegomość jest wpisany w rubryce 6 jako właściciel. Teraz pytanie z kim spisać umowę - z nim czy z "anglikiem". jeśli tłumacz mi przetłumaczy dowód rejestracyjny to rubrykę 6 przetłumaczy jego jako właściciela czyli wydaje mi się że z nim (czyli polakiem) powinienem spisać umowę jeśli spiszę umowę z anglikiem to będzie kłamstwo przecież . proszę o odpowiedzi lub linka do tematu gdzie taka sytuacja była omawiana:)
P.S. Witam wszystkich użytkowników na forum

P.S. Witam wszystkich użytkowników na forum

- lukasz_bliw
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości