Prwo jazdy
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Prwo jazdy
Witam nie bywałem na forum już trochę czasu wiec mam pytanie jak w końcu jest z prawem jazdy kat A bedzię od 24 lat czy nie a jeśli tak to od kiedy wchodzi
proszę o sprawdzone wiadomości
ps. Kurs zaczynam w maju i zastanawiam sie czy sie wyrobie
proszę o sprawdzone wiadomości
ps. Kurs zaczynam w maju i zastanawiam sie czy sie wyrobie
- jammal17
- Świeżak
No właśnie jest ten problem ze mam 17 lat i 6 mięsięcy a z tego co mi wiadomo to mozna zacząc kurs w wieku 17 lat i 9 miechów wiec ja zaczynałbym kurs w październiku :/ wiec poczekam to Maja i wtedy zorbie na spokojnie kat. A i B 

- jammal17
- Świeżak
panowie,
no więc sytuacja jest taka, że jestem na etapie oczekiwania na egzamin teoretyczny bo pełnego nie można juz ustalic (poracha) i nie wiem czy jeszcze w tym roku zdołam ustalic termin na egzamin praktyczny (duzo chetnych) i moje pytanie jest nastepujace:
czy jesli niezdam w tym sezonie egzaminu a wejdzie (oby nie) od nowego roku przepis od 24lat (ja mam 19) to czy bede mogl normalnie ukonczyc kurs czy bede musial czekac do ukonczenia 24l, wiem ze to trudne pytanie bo chyba nic pewnego jeszcze nie wiadomo ale slyszal juz ktos o czyms taki
z gory thx, szerokości
no więc sytuacja jest taka, że jestem na etapie oczekiwania na egzamin teoretyczny bo pełnego nie można juz ustalic (poracha) i nie wiem czy jeszcze w tym roku zdołam ustalic termin na egzamin praktyczny (duzo chetnych) i moje pytanie jest nastepujace:
czy jesli niezdam w tym sezonie egzaminu a wejdzie (oby nie) od nowego roku przepis od 24lat (ja mam 19) to czy bede mogl normalnie ukonczyc kurs czy bede musial czekac do ukonczenia 24l, wiem ze to trudne pytanie bo chyba nic pewnego jeszcze nie wiadomo ale slyszal juz ktos o czyms taki

z gory thx, szerokości
- topgear68
- Świeżak
Słyszałam i szlag mnie trafia z tego powodu
Jestem w niemal identycznej sytuacji z małym wyjątkiem, że na prawko zapisuję się w przyszłym tygodniu
egzamin teoretyczny bedę mieć gdzieś pewnie w październiku, więc na egzamin praktyczny nie mam co liczyć w tym roku (ostatni będzie w listopadzie o ile zima do nas nie przyjdzie
) Pani w ośrodku powiedziała, że następny będzie marzec - kwiecień, ale nic nie wspominała o tym, że jak wejdzie to dziadostwo w życie to będę musiała czekać do 24 roku życia. Pozatym wydaje mi się, że jeśli teraz człowiek zapisze się na A, to ustawa niezależnie kiedy będzie wprowadzona nie będzie nas już dotyczyć.
Ps. Ja słyszałam, że ta ustawa ma wejść w połowie przyszłego roku

Ps. Ja słyszałam, że ta ustawa ma wejść w połowie przyszłego roku

-
Niebiesska - Świeżak
nom,
ja zdaje w dabrowie i z tego co mi nagadala mila pani to wychodzi na to ze egzaminy praktyczne sa ustalane tylko do konca wrzesnia
a co bedzie dalej to bedzie od pogody zalezec, ale wg mnie jezeli juz ktos zacznie kurs to niezaleznie od tych ograniczen wiekowych powinien go ukonczyc,
ja zdaje w dabrowie i z tego co mi nagadala mila pani to wychodzi na to ze egzaminy praktyczne sa ustalane tylko do konca wrzesnia

a co bedzie dalej to bedzie od pogody zalezec, ale wg mnie jezeli juz ktos zacznie kurs to niezaleznie od tych ograniczen wiekowych powinien go ukonczyc,
- topgear68
- Świeżak
Nie wiem jak jest dokladnie ale co ma rozpoczecie kursu do wydania dokumentu / uprawnien ?
Wchodzi nowe prawo i bedzie obowiazywalo wszystkich tych ktorzy dostaja dokument WYDANY ( data ) po 01.01.09
Wchodzi nowe prawo i bedzie obowiazywalo wszystkich tych ktorzy dostaja dokument WYDANY ( data ) po 01.01.09
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Witam.
Sorki ze sie wtrace ale czytam i niektorzy pisza ze w jeden dzien zdawali egzamin praktyczny na kat.A i B. Pare dni temu zdalem teorie na kat.A i B i jak poszlem planowac egzamin praktyczny to mi pani powiedziala ze moge tylko na A lub tylko na B zaplanowac.To jak to jest?
Z gory dzieki za odpowiedz
Sorki ze sie wtrace ale czytam i niektorzy pisza ze w jeden dzien zdawali egzamin praktyczny na kat.A i B. Pare dni temu zdalem teorie na kat.A i B i jak poszlem planowac egzamin praktyczny to mi pani powiedziala ze moge tylko na A lub tylko na B zaplanowac.To jak to jest?
Z gory dzieki za odpowiedz
Motorynka>Skuter>Simson>Suzuki rg80>obecnie GPZ 500s
-
Urbud - Świeżak
No jest tak, że to zależy od miasta ja teorie miałem razem, a później praktykę na B 5 dni później niż na A.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
witam ja tutaj znalazlem dzial odnosnie prawa jazdy
wiec pisze ze dzisiaj o godzinie 10 zdalem egzamin na kategorie A1 ^^ jezdzilem strasznie rozpier......... motorem jakim jest suzuki ng 125 ... ;/ sprzeglo byla tak cienkie ze jak puszczales to nie jechal ;/ orboty skalay od 1 do 6 ;/ ale powiodlo mi sie i nie zrobilem zadnego bledu ...
egzaminator po powrocie do Wordu powiedzial nie mam do pana zadnych zastrzezen prawo jazdy bedzie do odbioru z starostwie powietowym za 2 tygodnie zyczy milego dni i poszedl 

-
Gs-stefan - Świeżak
Mam 18 lat , 3 tyg temu zdawalem egzamin praktyczny kat "B" w trakcie jazdy zapytalem egzaminatora jak to jest z kat "A" czy jak zdam go przed wejsciem przepisu to uwolnie sie od bariery 24 lat . Gosc powiedzial mi ze nawet jak zdam kat "A" przed wejsciem przepisu to i tak nie bede mogl jezdzic " duzymi " motorami przed ukonczeniem 24 lat wiec powiedzial mi ze nie ma sensu zebym zdawal teraz kat "A" ( podkreslal jednak caly czas ze jeszcze nie wiadomo czy ten prepis wejdzie na 100 % ).
- Predator
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość