Zobacz wątek - Rejstracja mojego motoru pomóżcie
NAS Analytics TAG

Rejstracja mojego motoru pomóżcie

Przepisy, prawo
_________

Rejstracja mojego motoru pomóżcie

Postprzez damcio2 » 4/8/2008, 17:22

Witam. Tak się oczytałem w internecie o tych sprawach że aż mnie głowa boli. Tak więc chcę sie dowiedzieć co musze zrobić żeby zarejstrowac moje suzuki GN 125. Zostało ono kupione w 2006 roku ale mam umowe k/s , tali zielony papier Erganzungsblatt zum Fahrzeugbrief oraz taki biały z logiem suzuki Betriebserlaubnis. I nic więcej. Czyli tego dokumentu rejstracyjnego. Proszę o wypowiedzenie się osoby doświadczonej w tego typu sprawach. Co gdzie dokładnie zrobić napisać i zanieść. Jeżeli taka osoba by mi pomogła doprowadzić ta sprawe do konca jestem w stanie nawet troche zapłacić :)
damcio2
Świeżak

Postprzez mar111cin » 4/8/2008, 23:33

najlepiej to włączyć dżem-wehikuł czasu i przenieś się o dwa lata wstecz.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Szafa » 4/8/2008, 23:40

Spójrz w Betriebserlaubnis, masz tam pieczątke urzędu rejestracyjnego w Niemczech. Wpisz to w google i znajdziesz nr i niech ktoś kto zna niemiecki zadzwoni i powie jak wygląda sytuacja. Powiesz, że nie możesz zarejestrować i potrzebny Ci ten i ten dowód.

Mi przysłali kopię dowodu bo oryginał gdzieś się zawieruszył i niestety na kopię nie da się u Nas zarejestrować :?

Na to co masz nie zarejestrujÄ… ?
Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
Szafa
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez damcio2 » 5/8/2008, 10:11

No ja osobiśnie nie byłem z tym w urzędzie ale gość od którego kupiłem suzui powiedział że od niego wołali ten dowód (to w innym wojewódzctwie). Chyba się przejdę jednak do WK i sie dopytam.
damcio2
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê