Brak OC złapany przez policje
• Strona 1 z 1
Brak OC złapany przez policje
Witam dwa dni temu złapała mnie policja na JAwie 350 mam 17 lat i nie posiadałem OC miałem zarejestrowana i przegląd zrobiony ale Oc nie miałem koleś mi dał mandat w wysokości 500 zł za brak prawka i motor pojechał na lawecie czy w związku z tym bende płacił coś za brak Oc bo nie dał mi większego mandatu i czy mogę nie odbierać motoru i wtedy przejdzie na skarb państwa i nie bende musiał ponosić kosztów
- adam2701
- Świeżak
Kiedys wzięli znajomemu Octavie na praking policyjny. Nie mial prawka i OC, zanim wzial samochod z parkingu musial wykupic OC. Nie wiem jaki był final ..
-
Dominik_YZF - Bywalec
Piotr3k napisał(a):Czytalem na roznych forach , ze nie miec OC i jezdzic na moto to najwieksza glupota... Ponoc moga dowalic mandat nawet 3000 zl +
Hmm... Czyżby by ła podwyżka taryfikatorów?

Z tego co wiem, to maksymalny mandat jaki możesz dostać jednorazowo nie może byc wyższy niż 1000PLN. Jakakolwiek inna kara - wyższa - może być już tylko nałożona wyrokiem sądowym.
"Człowiek bez pasji jest martwy"
- gray wolf
- Świeżak
adam2701 napisał(a):Ale ja nie chcę odbierać motoru może mi ktoś pomoże i odpowie na pytania
Sory, nie zauwazylem tego pytania. Kumpel o ktorym pisalem MUSIAŁ odebrac swoją fure i strasznie go naliczyli za parking policyjny..
gray wolf napisał(a):Piotr3k napisał(a):Czytalem na roznych forach , ze nie miec OC i jezdzic na moto to najwieksza glupota... Ponoc moga dowalic mandat nawet 3000 zl +
Hmm... Czyżby by ła podwyżka taryfikatorów?
Z tego co wiem, to maksymalny mandat jaki możesz dostać jednorazowo nie może byc wyższy niż 1000PLN. Jakakolwiek inna kara - wyższa - może być już tylko nałożona wyrokiem sądowym.
http://www.opolska.policja.gov.pl/kw/co ... ew/288/93/
-
Dominik_YZF - Bywalec
adam mądry to Ty nie jesteś.
to tytułem wstępu.
dalej. nie ma czegoś takiego jak przejście moto, czy innego złoma na skarb państwa. będziesz obciążony kosztami parkingu. tani to on nie jest. kilkadziesiąt zł doba.
brak oc powoduje karę z funduszu gwarancyjnego, nakładaną na właściciela pojazdu. w zależności od tego, jak długo sprzęt pozostawał bez oc tak wysoka kara. max stawki nie pamiętam.
ogarnij się!
to tytułem wstępu.
dalej. nie ma czegoś takiego jak przejście moto, czy innego złoma na skarb państwa. będziesz obciążony kosztami parkingu. tani to on nie jest. kilkadziesiąt zł doba.
brak oc powoduje karę z funduszu gwarancyjnego, nakładaną na właściciela pojazdu. w zależności od tego, jak długo sprzęt pozostawał bez oc tak wysoka kara. max stawki nie pamiętam.
ogarnij się!
-
SQ - Mieszkaniec forum
i tak do ciebie dojdą, bo umowę sprzedaży rejestruje się urzędzie skarbowym, a można również w wydziale komunikacji.
po drugie mogą skontaktować się z poprzednim właścicielem, a ten poda namiary na ciebie.
po trzecie jak cie złapali to przecież wypisali na kodoś mandat. jak nie miałeś prawka to i tak musiałeś się jakoś wylegitymować...
po drugie mogą skontaktować się z poprzednim właścicielem, a ten poda namiary na ciebie.
po trzecie jak cie złapali to przecież wypisali na kodoś mandat. jak nie miałeś prawka to i tak musiałeś się jakoś wylegitymować...
-
SQ - Mieszkaniec forum
O właśnie jeszcze jedno pytanie jeśli mnie złapali i nic nie powiedzieli o odroczeniu prawka to mogę normalnie robić bo chcę się w najbliższym czasie zapisać i jeszcze jedno jak jest z odebraniem motoru z parkingu policyjnego jeśli nie miał OC???
- adam2701
- Świeżak
1. ponad 20zl/doba kosztuje parking i wszystko musisz oplacic odbierajac pojazd
2. musisz oplacic oc
3. jesli tego nie zrobisz, zdejma ci z podatku badz wyegzekwuja sadownie
2. musisz oplacic oc
3. jesli tego nie zrobisz, zdejma ci z podatku badz wyegzekwuja sadownie
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
no a co ma dowod do OC ?
przeciez ubezpieczneie nie ma nic wspolnego z dowodem. Przeciez musiala miec ubezpiecznie jakies tyle ze nieoplacone, wiec masz druki w domu, oplacasz i pokazujesz odcinek wplaty (sa 4ry, jeden masz w dowodzie 3 w domu).
Jesli nie wymowiles jawnie ubezpieczenia (list polecony z zerwaniem umowy ubezpieczenia pojazdu) jest ono _automatycznie_ kontynuowane a ty jestes obciazany oplatami. Zobacz regulamin, masz tam taki zapis ze jesli w terminie miesiac przed wygasnieciem ubezpieczenia nie wymowisz go pisemnie, przyjmuje sie iz umowa jest zawarta na kolejny rok.
przeciez ubezpieczneie nie ma nic wspolnego z dowodem. Przeciez musiala miec ubezpiecznie jakies tyle ze nieoplacone, wiec masz druki w domu, oplacasz i pokazujesz odcinek wplaty (sa 4ry, jeden masz w dowodzie 3 w domu).
Jesli nie wymowiles jawnie ubezpieczenia (list polecony z zerwaniem umowy ubezpieczenia pojazdu) jest ono _automatycznie_ kontynuowane a ty jestes obciazany oplatami. Zobacz regulamin, masz tam taki zapis ze jesli w terminie miesiac przed wygasnieciem ubezpieczenia nie wymowisz go pisemnie, przyjmuje sie iz umowa jest zawarta na kolejny rok.
(otwórz link)

-
Zadzwonic do agentna ubezpieczeniowego badz isc do siedziby i dowiedziec sie co wtenczas sie robi. Na ubezpieczeniu masz numer rejestracyjny, model marke i numer VIM, to samo masz na umowie, wiec prawdopodobnie wystarczy tylko umowa ktora masz spisana z poprzednim wlascicielem (jesli poprawnie ja spisaliscie i sa wszystkie numery ramy, rejestracyjny, marka model).
(otwórz link)

-
• Strona 1 z 1