wypadek bez prawa jazdy :(
• Strona 1 z 1
wypadek bez prawa jazdy :(
witam wszystkich
nie wiem czy dobry dzial wybralem ale chyab tak ;]
no wiec wczoraj mialem niemila sytuacje mialem wypadek ja ma motorze nsr 125 r z kierowca samochodu ... kierowca puszki byl pewny zo to byla moja wina ja tez tak myslalem kierowca zadzwonil na policje a ja nie posiadalem prawa jazdy
. przyjechala policja i mimo ze ja nie mialem prawka to wina byla kierowcy samochodu
policjanci rozwazyli wszystkie mozliwosci i ustalili ze pusza wymusila mi pierszenstwo przy lewo skrecie i ja mialem pierwszenstko i ja dostalem tylko mandat za brak prawka 300 zl bo taryfa jaka ulgowa czy cos a kierowca puszki 800zl i 10 pkt czy jakos tak ... w motorze mam duze uszkodzenia LAGI sa jak luk ... czasza , lampa , plugi , kierunki , kierownica itd naprawa okolo 3tys zl ;/
http://polskajazda.pl/Motocykle/Honda/NSR,125/36957

nie wiem czy dobry dzial wybralem ale chyab tak ;]
no wiec wczoraj mialem niemila sytuacje mialem wypadek ja ma motorze nsr 125 r z kierowca samochodu ... kierowca puszki byl pewny zo to byla moja wina ja tez tak myslalem kierowca zadzwonil na policje a ja nie posiadalem prawa jazdy

http://polskajazda.pl/Motocykle/Honda/NSR,125/36957
-
Gs-stefan - Świeżak
Z tego co wiem niedawno ten motor kupiłeś... Kolejny młody wilk i się przejechał... Mi pierwszeństwo wymuszają średnio to raz do paru dziennie. Ale ja uważam bo też nie mam prawka.
Miej to na uwadze na przyszłość i myśl i przewiduj co się moze stać. Bo widze nauczke jazdy miejskiej juz masz. Myślisz ze masz 30 koni zdążysz, wszystko umiesz wychamujesz a nawet nie pomyślisz ze coś takiego moze sie zdarzyć. Zawsze lepiej mieć całe moto niż w wypadku uczestniczyć.
Z tego co choć widze po motorze to prędkość była mała.
Dziwne ze taki werdykt policji własciwie to jak gdzies dalej to pójdzie automatycznie według prawa jest to 100 % twoja wina bo nie posiadasz prawa jazdy. Idziwne że tylko 300... Mam nadziee że dostaniesz kase za motor.
PS: Moge ją kupic za 1500 zł jak dostaniesz zadowalajacą kwote z ubezieczalni to mozesz napisać.
Miej to na uwadze na przyszłość i myśl i przewiduj co się moze stać. Bo widze nauczke jazdy miejskiej juz masz. Myślisz ze masz 30 koni zdążysz, wszystko umiesz wychamujesz a nawet nie pomyślisz ze coś takiego moze sie zdarzyć. Zawsze lepiej mieć całe moto niż w wypadku uczestniczyć.
Z tego co choć widze po motorze to prędkość była mała.
Dziwne ze taki werdykt policji własciwie to jak gdzies dalej to pójdzie automatycznie według prawa jest to 100 % twoja wina bo nie posiadasz prawa jazdy. Idziwne że tylko 300... Mam nadziee że dostaniesz kase za motor.
PS: Moge ją kupic za 1500 zł jak dostaniesz zadowalajacą kwote z ubezieczalni to mozesz napisać.
cztery w rzędzie wjedzie wszędzie
- HWC
- Świeżak
ja jej nie sprzedaje
lagi juz kupilem nowe a predkosc to 40km/h ;/ koels mi wymusil ale policiant mowil ze mimo ze nie mam prawka ja nie bylem przyczyna wypadku bo to on mi wymusil i nic nie robi ze nia mam prawka ....policiant jeszcze powiedzial ze ja zostalem ukarany mandatem karnym za to ze nie posiadalem prawa jazdy i to nie jest moja wina ze ktos mi wymisil pierszenstwo i nie ma nic do rzeczy to ze nie mam prawka

-
Gs-stefan - Świeżak
Oby więcej było takich policjantów co potrafią przyznać motocykliście racje mimo iż nie ma prawa jazdy, choć jestem wielkim przeciwnikiem jazdy bez niego 

f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
A ja wprost przeciwnie
Za chiny nie wydam 1500 na A1 zł by moc sobie 2 lata "pojezdzić" legalnie
W zasadzie to pare miesięcy jak to bywa nie 2 lata zawsze sie sprzeda to tamto czy gleba i motor stoi.
Jak choć będziesz robił ten motor to zrob go konkretnie tak jak wyglądał a nie zlepa takiego z lakierem z np Dewoo Matiz itd. jakich pełno na allegro nie lubie czegoś takiego.. Niektóre konstrukcje to przechodzą Leonardo Da Vinci 100 krotnie
Tylko spójżcie:
http://allegro.pl/item357710799_honda_ns_125_nsr.html
http://allegro.pl/item384159972_honda_n ... azja_.html
albo pooklejane w jakąś kudłatą sierść...
Oddaj moto do lakiernik kup nowe naklejki i powinien za 5 zrobić motor.

W zasadzie to pare miesięcy jak to bywa nie 2 lata zawsze sie sprzeda to tamto czy gleba i motor stoi.
Jak choć będziesz robił ten motor to zrob go konkretnie tak jak wyglądał a nie zlepa takiego z lakierem z np Dewoo Matiz itd. jakich pełno na allegro nie lubie czegoś takiego.. Niektóre konstrukcje to przechodzą Leonardo Da Vinci 100 krotnie
Tylko spójżcie:
http://allegro.pl/item357710799_honda_ns_125_nsr.html
http://allegro.pl/item384159972_honda_n ... azja_.html

cztery w rzędzie wjedzie wszędzie
- HWC
- Świeżak
chodziło mi o to że jakbyś Ty był pijany to by była Twoja wina mimo wszystko.
W sumie jak teraz patrze to faktycznie tak średnio to napisałem.
W sumie jak teraz patrze to faktycznie tak średnio to napisałem.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
no jasne ja trzezwy
nie pije alkocholu nigdy
a moto dam do lakiernika profesionalnego kupie wszystkie nowe plastiki i dam do niego niech mi odmaluje jak powinno byc ... tylko te lagi nieszczesne ;/ mam kolo przednie proawei w silniku ZAL :/

-
Gs-stefan - Świeżak
HWC koszt całkowitego A1 to nie cały tys zł, a poźniejszy koszt A to nie całe 500 zł, wiec nie pieprz głupot.
-
CeBeRek - Stały bywalec
HWC napisał(a):Dziwne ze taki werdykt policji własciwie to jak gdzies dalej to pójdzie automatycznie według prawa jest to 100 % twoja wina bo nie posiadasz prawa jazdy.
Kolejny mit, który przynajmniej został dość szybko obalony tutaj:
Gs-stefan napisał(a):koels mi wymusil ale policiant mowil ze mimo ze nie mam prawka ja nie bylem przyczyna wypadku bo to on mi wymusil i nic nie robi ze nia mam prawka ....policiant jeszcze powiedzial ze ja zostalem ukarany mandatem karnym za to ze nie posiadalem prawa jazdy i to nie jest moja wina ze ktos mi wymisil pierszenstwo i nie ma nic do rzeczy to ze nie mam prawka
Dokładnie to samo dotyczy:
mar111cin napisał(a):chodziło mi o to że jakbyś Ty był pijany to by była Twoja wina mimo wszystko.
Pijak ponosi odpowiedzialność karną za prowadzenie pojazdu pod wpływem alkoholu, a winę za wypadek ponosi ten, który go spowodował.
- cman
- Świeżak
Tak tylko mandat, ale dalej Cie nie puszczÄ… bez prawka, albo laweta albo ktoÅ› znajomy.
Ostatnio edytowano 7/7/2008, 11:18 przez CeBeRek, łącznie edytowano 1 raz
-
CeBeRek - Stały bywalec
a pomyśl musi mieć prawko czy nie ? żeby odebrać motocykl przy którym stoją gliniarze i nie pozwalają Tobie jechać, bo sam nie masz prawa jazdy. To już się namyśliłeś czy musi mieć prawo jazdy?
Cman, jak jest pijany to mu wszystko udowodnią że to jego wina była :] zresztą jakby był trzeźwy to by wyhamował powiedzą i wszystko jasne.
Cman, jak jest pijany to mu wszystko udowodnią że to jego wina była :] zresztą jakby był trzeźwy to by wyhamował powiedzą i wszystko jasne.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
nooo ja bylem trzezwy w 100 % a nie wychamowalem bo mi idota skrecil przed samym koles ... warzawiak jeba** biznesmen jakis posrany .... myslal ze jak jechal swoja awensiska z 2008 roku i byl jakism prezesem to mu wszystko wolno PEDAL bedzie mi bulil odszkodowanie zdrowotne jeszcze debil bo mnie wszystko boli a mam takiego siniaka na pol plecow ze kur*** bedzie placil ile wlezie ci kierowcy samochodow to poje** sa nie widza nawet motorow najpierw mowi ze widzial jak wyprzedzlem kolumne samochodow a potem mowi ze mnie nie widzial debil dla mnie ten czlowiek juz nie istanieje
-
Gs-stefan - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość