pytanie odnosnie rej moto z UK na ktore nie znalazłem odp.
• Strona 1 z 1
pytanie odnosnie rej moto z UK na ktore nie znalazłem odp.
A mianowicie kupiłem motorek w UK i teraz tak mam umowe kupna i taki smieszny wycinek z angielskiego dowodu rejestracyjnego jest to rubryka nr 10 mam tez kopie ksero z rubrykami od 4 do 8 pozycja 6 jest wypełniona moimi danymi w pozycji nr 8 podpis sprzedającgo i na tym świstku tez są moje dane, natomiast anglik wysłał orginał do DVLA i teraz moje pytanie czy z tym co mam zarejestruje motocykl?? Mam kuzyna w anglii ktory to wszystko łatwił i mi powiedział ze pełny dowod przeslą mi pocztą na adres wpisany w rubryce nr 6 czy to prawda?? bo juz sam nie wiem, narazie pytam bo nie byłem jeszcze w wydziale komunikacji, pozdrawiam i czekam na rady
- batmanx
- Świeżak
Powiem tak. Strasznie sobie utrudniacie życie. Sam sprowadzałem dla siebie moto z uk. Wystarczy klientowi wytłumaczyć że moto opuszcza teren uk. Wtedy normalnie wypełniacie całą płachtę DVLA, angol zabiera odcinek tzw. eksportowy, gdzie są wasze dane a wy całą resztę. Angol ten świstek który zabrał wysyła do DVLA a tam odhaczają że pojazd opuścił terytorium UK i go wyrejestrowywują. A wy nie musząc czekać trzy tygodnie na dvla wystawione na wasze nazwisko, przyjeżdżacie do PL i rejestrujecie. Mając ksero to chyba niewiele można zrobić.
- kastor
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości