problem z papierami
• Strona 1 z 1
problem z papierami
witam
zakupilem 3 tyg temu honde 98r dwa dni wczesniej sprowadzona z francji, sprzedawca nie zdazyw te dwa dni pooplacac akcyz itd i zobawiazla sie ze wysle mi je poczta, spisalismy umowe skserowalem faktury zakupu motoru z komisu z francji jego dowod i czekam jeden dzien dwa dni tydzien dugi tydzien i nic , dzownie do kolesia mowi ze problemy w urzedach dlatego sie opoznia, pare dni temu napisal ze wyslal ale nadal nic i nieodbiera telefonu,koles mieszka 300km ode mnie, co proponujecie jak to zalatwic?
zakupilem 3 tyg temu honde 98r dwa dni wczesniej sprowadzona z francji, sprzedawca nie zdazyw te dwa dni pooplacac akcyz itd i zobawiazla sie ze wysle mi je poczta, spisalismy umowe skserowalem faktury zakupu motoru z komisu z francji jego dowod i czekam jeden dzien dwa dni tydzien dugi tydzien i nic , dzownie do kolesia mowi ze problemy w urzedach dlatego sie opoznia, pare dni temu napisal ze wyslal ale nadal nic i nieodbiera telefonu,koles mieszka 300km ode mnie, co proponujecie jak to zalatwic?
paltriax
- paltriax
- Świeżak
wez kolegow, bierzcie sprzet, wsiadajcie w samochody i sprawa zalatwiona 

zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
zglos to na policje...jak masz wszystko spisane to nie bedzie problemow.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
Re: problem z papierami
Witam,
TrochÄ™ OT ale dotyczy podobnego przypadku.
Jakie papiery trzeba mieć jeśli kupuje się motor z Francji?
/gooroo
TrochÄ™ OT ale dotyczy podobnego przypadku.
Jakie papiery trzeba mieć jeśli kupuje się motor z Francji?
/gooroo
- gooroo
- Świeżak
yyy dla motocykli sprowadzonych z UE nie ma akcyzy jest vat 24 i wynosi około 150zł płatne w urzędzie skarbowym na miejscu. To o co chodzi?
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
dal sie zrobic w jajo...
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
napisałbym co zrobić w tej sytuacji i co ja bym zrobił ale dajom mi bana 

Jeszcze tu kiedyś wróce i zobaczymy kto jest górom.
- Prof.Piotr
- Świeżak
milcz tepaku... 

-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
Ja mam tzrke z Francjii i jest potrzbny: dowód rejestracyjny z Francjii,f-vat i coś tam jeszcze
Ps. jak kupywałem tzr umówiłem sie z gościem tak:
Dostanie 500zł jak zarejestruje moto... a jak cos będzie nie tak to motor zpowrotem i kasa tez jak nie sąd ;]
Ps. jak kupywałem tzr umówiłem sie z gościem tak:
Dostanie 500zł jak zarejestruje moto... a jak cos będzie nie tak to motor zpowrotem i kasa tez jak nie sąd ;]
-
Valentino-Rossi-46 - Bywalec
no to Cię ładnie wykiwuje... jedź do buca najlepiej, albo dzwoń do skutku i powiedz że dasz mu szanse
hehe

Yamaha R1 RN19 

-
GregorMoto - Bywalec
napiszę mój kolega
a więc mój kolega kupił motor od "włocha" miał "umowe kupna sprzedaży" po włosku - zrobił jej tłumaczenie - miał też papiery motocykla - dowód rejestracyjny włoski - z wbitą pieczątką że moto zostało wyrejestrowane we włoszech ( bez tablic ). Wprawdzie poprzedni właściciel w PL moto już ubezpieczył na sebie - więc "mój kolega" miał 2 umowy
jedną z "włochem" ( był przy jej pisaniu ) drugą z Polakiem - no od niego praktycznie kupował 2oo.
żadych FA, żadnych dokumentów przekroczenia granicy - NIC.
najpierw VAT, po tem urząd - i już "mój kolega" śmiga na 2oo na legalu z naszymi tablicami ...
może to komuś coś pomoże - opisuję przykłąd "kolegi"
Peace

a więc mój kolega kupił motor od "włocha" miał "umowe kupna sprzedaży" po włosku - zrobił jej tłumaczenie - miał też papiery motocykla - dowód rejestracyjny włoski - z wbitą pieczątką że moto zostało wyrejestrowane we włoszech ( bez tablic ). Wprawdzie poprzedni właściciel w PL moto już ubezpieczył na sebie - więc "mój kolega" miał 2 umowy

żadych FA, żadnych dokumentów przekroczenia granicy - NIC.
najpierw VAT, po tem urząd - i już "mój kolega" śmiga na 2oo na legalu z naszymi tablicami ...
może to komuś coś pomoże - opisuję przykłąd "kolegi"
Peace
-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
yy do tego jeszcze nie będzie potrzebne coś w stylu briefu? taka karta pojazdu czy coś w tym stylu?
i faktycznie nic więcej.
i faktycznie nic więcej.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości