Rejestracja xj6, w dowodzie do 35kw.
• Strona 1 z 1
Rejestracja xj6, w dowodzie do 35kw.
Mam pytanie dotyczące yamahy xj6, chciałbym zarejestrować go pod kategorie A2, czyli do 35kw. Co mam robić? Hamownia>Stacja kontroli>Wydział komunikacji?
Czy wystarczy jechać na przegląd podbije i do urzędu?
PS: Salon yamaha sprzedaje nowe xj6 zdławione do 35kw, niestety na nowa maszynę nie stać mnie.
Czy wystarczy jechać na przegląd podbije i do urzędu?
PS: Salon yamaha sprzedaje nowe xj6 zdławione do 35kw, niestety na nowa maszynę nie stać mnie.
- rad2
- Świeżak
http://www.ebay.de/itm/608517-Leistungs ... 5aeb10bb90
Kupujesz coś takiego - homologowany ogranicznik, montujesz go w motocyklu, ze świadectwem homologacji (załączonym w komplecie) udajesz się na stacje kontroli celem potwierdzenia że to jest naprawdę założone w motocyklu, i do wydziału kom.
W salonie yamahy powinni Ci sprowadzić takie coś bez większego problemu ale jeżeli nie będą chcieli czy coś to zamawiasz z niemieckiego ebaya - tam jest tego w bród
PS nie reklamuje tylko podałem przykładowy link
Kupujesz coś takiego - homologowany ogranicznik, montujesz go w motocyklu, ze świadectwem homologacji (załączonym w komplecie) udajesz się na stacje kontroli celem potwierdzenia że to jest naprawdę założone w motocyklu, i do wydziału kom.
W salonie yamahy powinni Ci sprowadzić takie coś bez większego problemu ale jeżeli nie będą chcieli czy coś to zamawiasz z niemieckiego ebaya - tam jest tego w bród
PS nie reklamuje tylko podałem przykładowy link
-
fincher - Bywalec
A sam nie mogę zdławić motocykla w domowym warsztacie? Musze kupować te zestawy? Polska ustawa jeszcze tego szczegółowo "chyba" nie opisuje;)
I druga sprawa, w dowodzie rejestracyjnym jest jakiś wpis informujący o zdławieniu bądź zainstalowanej blokadzie?
I druga sprawa, w dowodzie rejestracyjnym jest jakiś wpis informujący o zdławieniu bądź zainstalowanej blokadzie?
- rad2
- Świeżak
Jak pytałem w moim WK to mi tak powiedzieli że wystarczy homologowany dławik i potwierdzenie ze stacji diagnostycznej ze to jest zamontowane w motocyklu i w tedy w dowodzie rej w miejscu adnotacje urzędowe wstawiają wpis.
Takie info dostałem w moim WK wiec jest to chyba rzetelna informacja, co do dławików samoróbek nie mam pojęcia jak by to musiało się odbyć ale bez wizyty na hamowni napewno by sie nie obyło w takim przypadku.
Takie info dostałem w moim WK wiec jest to chyba rzetelna informacja, co do dławików samoróbek nie mam pojęcia jak by to musiało się odbyć ale bez wizyty na hamowni napewno by sie nie obyło w takim przypadku.
DragStar125>CBR125>FZS600>FZ6n
-
fincher - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości