Nie wkręca się na obroty.
• Strona 1 z 1
Nie wkręca się na obroty.
Siemka,
Moje moto: Rieju rr 50 (2T)
Sprawa wygląda następująco:
Przed końcem sezonu przeczyszciłem i wyregulowałem gaźnik, oraz wymieniłem filt powietrza i świece.
Kilka dni po tym miałem mały wypadek, w lesie, przy 50 wywaliłem się, moto nie chciało odpalić, więc doprowadziłem go do domu, a pod domem normalnie odpalił.
Po tym wypadku nie jeździłem.
Dzisiaj wyciągnąłem moto, chciałem się przejechać sprawdziłem wszystkie oleje itd.
wszystko OK!
Ruszam i moto trzyma na małych obrotach (nawet 2 nie da rady wrzucić bo za małe obroty)
Zatrzymałem się i chciałem dogazować na luzie i tez nic na takich samych obrotach mnie trzyma.
Macie jakiś pomysł co to może być?
Z góry dzięki za odpowiedź
Moje moto: Rieju rr 50 (2T)
Sprawa wygląda następująco:
Przed końcem sezonu przeczyszciłem i wyregulowałem gaźnik, oraz wymieniłem filt powietrza i świece.
Kilka dni po tym miałem mały wypadek, w lesie, przy 50 wywaliłem się, moto nie chciało odpalić, więc doprowadziłem go do domu, a pod domem normalnie odpalił.
Po tym wypadku nie jeździłem.
Dzisiaj wyciągnąłem moto, chciałem się przejechać sprawdziłem wszystkie oleje itd.
wszystko OK!
Ruszam i moto trzyma na małych obrotach (nawet 2 nie da rady wrzucić bo za małe obroty)
Zatrzymałem się i chciałem dogazować na luzie i tez nic na takich samych obrotach mnie trzyma.
Macie jakiś pomysł co to może być?

Z góry dzięki za odpowiedź

- HuboO
- Świeżak
zacznij od podstawowego serwisu, czyszczenie filtra powietrza, wymiana swiecy jak nie jest pewna ( a w 2T mało kiedy jest ;P ) i przede wszystkim czyszczenie i regulacja gaźnika na 99% pomoże
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości