Dopuszzenie do ruchu
• Strona 1 z 1
Dopuszzenie do ruchu
Mam pytanie odnośnie dopuszczenia np yamahy wr/yz do ruchu.Oglądając ogłoszenia wiele motorów jest zarejestrowanych lecz nie posiada ani tablic ani nawet kierunków. I tu moje pytanie do was czy takowe motory są dopuszczone do ruchu?? Nie znam sie na tym zabardzo dlatego pytam.
P.S Czy te marki które podałem wyżej są dwuosobowe??
P.S Czy te marki które podałem wyżej są dwuosobowe??
- Squbany_R93
- Świeżak
Po pierwsze to Yamaha YZ nigdy nie będzie dopuszczona do ruchu, bo jest to sprzęt produkowany fabrycznie bez świateł, kierunków, czyli nie ma homologacji na ulicę. Można w niej dorobić światła i resztę pierdół potrzebnych do jazdy po ulicy, ale więcej z tym zabawy niż pożytku, jeżeli ktoś kupuje YZ to na pewno nie do jazdy po drogach publicznych. Co do WR to ten sprzęt już można zarejestrować, na zdjęciach nie ma świateł, kierunków etc., bo ludzie to sobie zdejmują żeby odciążyć motocykl, jednak zatrzymanie przez policję skończy się zatrzymaniem dowodu rejestracyjnego, oczywiście możesz to potem sobie zamontować z powrotem. I ani jeden ani drugi nie są dwuosobowe, są to wyczynówki.
Jeżdżę na KTM exc 450, a obok niego stoi Honda Transalp 650
- Effendi
- Świeżak
Dzięki za odpowiedź.W takim razie co sadzicie o modelu TTR 600?? Motor ma służyć przeważnie do poruszania sie po drogach polnych lasach itp. jeśli chodzi o asfalt to niewielkie odległości.
- Squbany_R93
- Świeżak
cięzka krowa
do turystyki sie nada ale do offroadowania cięzkiego raczej kiepskie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość