problem z olejem w skrzyni - husqvarna 125
• Strona 1 z 1
problem z olejem w skrzyni - husqvarna 125
Witam,
Mam problem znow z olejem. Otóż niedawno wymienilem uszczelke pompy wody i wlalem nowy olej do skrzyni. Po odpaleniu motocykla olej stal sie lekko szary a czasami przejrzysty, w sumie to przez szybke nawet nie da sie okreslic jego stanu bo go nie widac dobrze. Wlalem okolo 750 ml moje pytanie jest takie.
Czy castrol zmienia swoja czerwona barwe w skrzyni na taka przejrzysta lub szarawo ? Co moze byc przyczyna tego, martwie sie ze pobiera mi olej ze skrzyni..
Mam problem znow z olejem. Otóż niedawno wymienilem uszczelke pompy wody i wlalem nowy olej do skrzyni. Po odpaleniu motocykla olej stal sie lekko szary a czasami przejrzysty, w sumie to przez szybke nawet nie da sie okreslic jego stanu bo go nie widac dobrze. Wlalem okolo 750 ml moje pytanie jest takie.
Czy castrol zmienia swoja czerwona barwe w skrzyni na taka przejrzysta lub szarawo ? Co moze byc przyczyna tego, martwie sie ze pobiera mi olej ze skrzyni..
-
silomax - Świeżak
to że pobiera to nie ma wpływu na zmiane koloru
po 1 skoro wczesniej był syf to moze go nie wypłukałeś i teraz zmienił kolor.
po 2 moze dalej ciec bo nowe uszczelniacze jak np wałek jest wyrobiony moze niewiele dać
po 1 skoro wczesniej był syf to moze go nie wypłukałeś i teraz zmienił kolor.
po 2 moze dalej ciec bo nowe uszczelniacze jak np wałek jest wyrobiony moze niewiele dać
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
po prostu kontroul czy ubywa.
ja bym wymienił znowu olej, jak sie brudzi to znaczy że przepuszcza znów płyn ( bedzie go tez ubywało ) a jak nie to po prostu przeczysciłes teraz silnik z resztek starego oleju i powinno byc dobrze
ja bym wymienił znowu olej, jak sie brudzi to znaczy że przepuszcza znów płyn ( bedzie go tez ubywało ) a jak nie to po prostu przeczysciłes teraz silnik z resztek starego oleju i powinno byc dobrze
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jakiego castrola wlałeś do skrzyni (bo z tego co kojarzę to czerwony leje się do mieszanki)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Są czerwone gęste oleje castrola i (chyba) nie tylko od castrola, więc olej pewnie dobry nalał.
Pojeździj i sprawdź stan oleju i płynu chłodniczego.
Pojeździj i sprawdź stan oleju i płynu chłodniczego.
-
Street4Fun - Bywalec
Wlałem 10 W 40 4t Castrola ( jest czerwony ) . Teraz właśnie zobaczyłem że olej jest po prostu szary, wydaje mi się że po prostu wymieszał się z resztkami tamtego starego oleju i zmienił barwę. Jednak pojeżdżę i będę sprawdzał stan płynów.
Mam pytanie czy jest możliwość że przez jakiś uszczelniacz pobiera ten olej i go spala ? Nie wiem może jakiś uszczelniacz wału czy cuś.
Mam pytanie czy jest możliwość że przez jakiś uszczelniacz pobiera ten olej i go spala ? Nie wiem może jakiś uszczelniacz wału czy cuś.
-
silomax - Świeżak
Jak ci padnie uszczelniacz na wale to olej ze skrzyni będzie się przedostawał do komory korbowej a dalej do komory spalania.
Uszczelniacz na pompie będzie powodował ubytek płynu chłodniczego i olej będzie koloru szarego, czyli jak u ciebie.
Pojeździj i diagnozuj, może ci się wymieszał, co nie powinno go zabarwić tak szybko, choć starego oleju mogło zostać sporo i taka rzecz się stała.
Jak ci będzie oleju ubywać - uszczelniacz na wale.
Jak ci będzie płynu chłodniczego ubywać(szary olej) - uszczelniacz na pompie.
Uszczelniacz na pompie będzie powodował ubytek płynu chłodniczego i olej będzie koloru szarego, czyli jak u ciebie.
Pojeździj i diagnozuj, może ci się wymieszał, co nie powinno go zabarwić tak szybko, choć starego oleju mogło zostać sporo i taka rzecz się stała.
Jak ci będzie oleju ubywać - uszczelniacz na wale.
Jak ci będzie płynu chłodniczego ubywać(szary olej) - uszczelniacz na pompie.
-
Street4Fun - Bywalec
czerwony castrol do skrzyni 2T to castrol MTX
jak pada pompa to jak kolega wyzej napisał leci woda i z oleju robi sie biała galaretka ostatecznie ;D
jak ubywa oleju moto ciezej odpala, duzo dymi, i na swiecy masz pełno nagaru to moze brać olej uszczelniaczem na wale i tyle
jak pada pompa to jak kolega wyzej napisał leci woda i z oleju robi sie biała galaretka ostatecznie ;D
jak ubywa oleju moto ciezej odpala, duzo dymi, i na swiecy masz pełno nagaru to moze brać olej uszczelniaczem na wale i tyle

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości