Pierwsze eduro
• Strona 1 z 1
Pierwsze eduro
Witam, chciałbym zapytać was jakie enduro najlepiej kupić jako pierwsze.
a więc tak.. mam 186cm wzrostu waga ok 64. cena ok 5 tyś chce coś kupić na wiosnę. Myślałem o KTM exc 250 2t lub 450 4t, kawa klx 250, yamaha wr 250. Chciałbym polatac troche po jakiś łąkach, polach przelotówka przez piach doświadczenia na moto nie mam bo już od kilku lat nie jeżdzę na niczym:(. Początkowo nie chce nim jeździć w jakieś żwirownie, tory itp. chciałbym go na drogę i w łąki aby czasem skrótami przelecieć czy przez jakiś las. Będzie on bardziej rekreacyjny a więc nie chce też pakować w jego remonty dużo kasy. Opiszcie mi jaki był by najlepszy może jakieś nowe propozycje? jakie koszty utrzymania (oczywiście nie teoretyczne czyli te co serwis proponuje bo wiadomo że chce zarobić, lecz takie realne) itp.
a więc tak.. mam 186cm wzrostu waga ok 64. cena ok 5 tyś chce coś kupić na wiosnę. Myślałem o KTM exc 250 2t lub 450 4t, kawa klx 250, yamaha wr 250. Chciałbym polatac troche po jakiś łąkach, polach przelotówka przez piach doświadczenia na moto nie mam bo już od kilku lat nie jeżdzę na niczym:(. Początkowo nie chce nim jeździć w jakieś żwirownie, tory itp. chciałbym go na drogę i w łąki aby czasem skrótami przelecieć czy przez jakiś las. Będzie on bardziej rekreacyjny a więc nie chce też pakować w jego remonty dużo kasy. Opiszcie mi jaki był by najlepszy może jakieś nowe propozycje? jakie koszty utrzymania (oczywiście nie teoretyczne czyli te co serwis proponuje bo wiadomo że chce zarobić, lecz takie realne) itp.
- karol__s
- Świeżak
Za 5 tysięcy chyba nie ma co się pchać w 4t bo drugie tyle wsadzisz w remont. Moim zdaniem jeżeli nie masz doświadczenia to odpuść 250 szczególnie w 2t bo ma za dużo mocy. Poszukaj jakiejś 125 2t, ma wystarczającą moc i nauczysz się techniki. Co do utrzymania, 2t - remont około co sezon ( minimum 1000 zł) 4t (2000zł - 4000 zł za remont). Ogólnie poleciłbym ci kupić DT 125 albo coś w stylu husqvarny wr lub hondy crm. Te dwa ostatnie lepiej sobie radzą w terenie mają około 30 km , także myślę że w sam raz na start. Jestem tego samego wzrostu co ty i trochę cięższy i jadąc husqą wr/e czuję że mi wystarcza i wiem że większa pojemność by mnie niczego nie nauczyła. Jeżeli nie chcesz pakować kasy to tylko Yamaha DT z tego co wiem to tłok starcza tam nawet na 2-3 sezony ogólnie jest mało awaryjna nie ma problemu z częściami.
Zastanów się jeszcze nad 125
Zastanów się jeszcze nad 125

-
silomax - Świeżak
-
Street4Fun - Bywalec
było setki razy - jestem zmuszony zamknąć
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości