Yamaha DT 125r- problem
• Strona 1 z 1
Yamaha DT 125r- problem
Otóż przed wakacjami kupiłem motocykl Yamahę DT 125R. Oczywiście tuż po kupnie motocyklu zaprowadziłem go do mechanika. Co się okazało później w Yamaszce był do wymiany tłok, gaźnik i cała elektryka. Ostatnio dostałem telefon, że motocykl odpala od pierwszego, lecz nadal coś jest w nim nie tak, ponieważ motocykl nie ma swojej mocy. Jedzie około 50km/h i więcej nie chce iść. Co może być przyczyną, że Yamaha nie ma tej mocy którą powinna mieć?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Gofer.1 - Świeżak
Może za duza dysza główna i ją przylewa na odkręconym
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Dyszę przydałoby się wymienić, a może jest coś z elektroniką, że nie może się wkręcić więcej niż 50km/h. Jakie luzy na zawieszeniu, na boki, jakieś góra-dół?
Jeżdżę na KTM exc 450, a obok niego stoi Honda Transalp 650
- Effendi
- Świeżak
Luzów na tylnym zawiasie może być sporo, musisz sam ocenić gdzie dokładnie czuć luz.
Jeżeli dysza dobra, a gaźnik nie jest odpowiednio wyregulowany, to takie objawy będą.
Wyreguluj gaźnik, a najlepiej niech ci ktoś go profesjonalnie wyreguluje i powinien "latać".
Jeżeli dysza dobra, a gaźnik nie jest odpowiednio wyregulowany, to takie objawy będą.
Wyreguluj gaźnik, a najlepiej niech ci ktoś go profesjonalnie wyreguluje i powinien "latać".
-
Street4Fun - Bywalec
to da sie obczaic sprawdzając kolor swiecy jak, kolorek ma dobry to kwestia lezy gdzie indziej. jak mocno czarna to rzeczywiscie moze byc dysza za duza tylko równie dobrze moze byc za mała, moze byc setki przyczyn.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Najprawdopodobniej są luzy w bok. Podobno jakaś "śruba od dachu" jest tam włożona (taka prowizorka) i zastanawiam się co mogę zrobić żeby nie było tych luzów oraz żeby wszystko już było ok.
A co do tego gaźnika to mechanik da mi znać w piątek co się działo.
A co do tego gaźnika to mechanik da mi znać w piątek co się działo.

-
Gofer.1 - Świeżak
Co do luzów, trzeba rozebrać i obadać sprawę, może pomoże wymiana tej śruby, skoro podobno siedzi tam jakaś inna, może będzie trzeba dodatkowo wymienić łożysko, albo szkody są jakieś poważniejsze i będzie trzeba więcej rzeczy wymienić.
Chodzi ci, że łapiąc za amortyzator, możesz go swobodnie ruszać na boki ?
Chodzi ci, że łapiąc za amortyzator, możesz go swobodnie ruszać na boki ?
-
Street4Fun - Bywalec
Dowiedziałem się, że zamówili oni nie taki gaźnik, bo jak założyli od NSR to motocykl wbijał na odpowiednie obroty. Teraz każą mi znaleźć jakiś gaźnik, który będzie pasował do mojej Yamahy DT 125r. Polecacie jakiś gaźnik na którym pojeżdżę któryś sezon?
-
Gofer.1 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości