Cross nie pali po jeździe po błocie
• Strona 1 z 1
Cross nie pali po jeździe po błocie
Witam
coś stało się z moją nową zabawką mianowicie :
Kupiłem równo tydzień temu crossa 125 chińczyka nie wiem jaka to marka na tabliczce znamionowej jest napisane importer : Crossland mototek kupiłem od dziecka max 11 lat i po tym co widziałem chłopak mieszkał w nieście i jeździć mógł tylko po podwórku żadnych zadrapań nic silnik suchutki normalnie przybrudzony żadnych pęknięć nic i ucieszony wróciłem do domu jeżdzę wszystko ślicznie pali od kopnięcia jeden dzień ślicznei drugi też trzeci to samo i myśle sobie ale bym po jakimś błocie pojeździł i jak na zawołanie następny dzień popadało kałuże są jeżdze wszystko ślicznie nic się nie działo pojeżdziłem odstawaim go ide do domu następnego dnia próbuje odpalić i już dupa ;( nie działą co sie dzieje ?! ;( zdjąłem plastkiki wszystko sprawdzam w kostce od modułu było troche błota odpiąłęm przedmuchałem wszystko wysuszyłem i podpinam sprawdzam dalej nie ma iskry ;/ biore druga świece to samo no to myśl cewka mam jakąś starą od quada podpinam iskra jest no to ucieszony kopie kopie niby załapuje ale gaśnie po kilku sekundach no to wyjmuje gaźnik żeby wyczyścić rozbieram dysze wszystko ale on czyściutki jak łza wkładam z powrotem kopie i pali
ale .. strasznie dziwnie pracuje nie stoi na wolnych obrotach gdy daje gazu strzela i dusi sięz tłumnika czasem czarna chmura dymu poleci i co chwile ogień
i co z nim jest ?
patrze a tłumniuk z pod głowicy cały czerwony rozgrzany do czerwoności przestałem i zostawiłem go
i teraz proszęo pomoc
co z nim może być jaka może być tego przyczyna ?
czy to możę być wina cewki żę czymś się różni od tej co była ?
proszę o pomoc będe strasznie wdzięczny
(((

Kupiłem równo tydzień temu crossa 125 chińczyka nie wiem jaka to marka na tabliczce znamionowej jest napisane importer : Crossland mototek kupiłem od dziecka max 11 lat i po tym co widziałem chłopak mieszkał w nieście i jeździć mógł tylko po podwórku żadnych zadrapań nic silnik suchutki normalnie przybrudzony żadnych pęknięć nic i ucieszony wróciłem do domu jeżdzę wszystko ślicznie pali od kopnięcia jeden dzień ślicznei drugi też trzeci to samo i myśle sobie ale bym po jakimś błocie pojeździł i jak na zawołanie następny dzień popadało kałuże są jeżdze wszystko ślicznie nic się nie działo pojeżdziłem odstawaim go ide do domu następnego dnia próbuje odpalić i już dupa ;( nie działą co sie dzieje ?! ;( zdjąłem plastkiki wszystko sprawdzam w kostce od modułu było troche błota odpiąłęm przedmuchałem wszystko wysuszyłem i podpinam sprawdzam dalej nie ma iskry ;/ biore druga świece to samo no to myśl cewka mam jakąś starą od quada podpinam iskra jest no to ucieszony kopie kopie niby załapuje ale gaśnie po kilku sekundach no to wyjmuje gaźnik żeby wyczyścić rozbieram dysze wszystko ale on czyściutki jak łza wkładam z powrotem kopie i pali

proszę o pomoc będe strasznie wdzięczny

- Kamil5530
- Świeżak
Ta stożkowy filtr nasączyć XD, Weź jeszcze raz rozbierz i wyczyść gaźnik kompresorem
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
są stożki gabkowe i sie je normalnie nasącza. te siatkowe - tam juz nic nie pomoże, jak gaśnie od błota to strzelał bym że cos z instalacją, fajka moze miec przebicie, albo gdzies cewka nie łączy one często pekaja i potrafią przerywac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wiem że są też gąbkowe ale z tego co się orientuję to w tych crossach są siatkowe
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
może, wszystko ma byc idealnie jak chcesz tym jeździc, zapłon gaźnik dolot wylot wszystko
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
mozesz sie zabrać za wszystko nawet za odlewanie tłoków, i przewijanie elektryki - o ile wiesz co robisz i masz sprzęt
a czym dysponujesz ( jaka wiedza i jakie umiejętnosci i jakie narzędzia ) to juz nie wiem

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie brałem sie za to sam bo nie czułem sie na siłach
oddałem motorek do sąsiada mechanika co sie okazało to nic z powyższych
coś musiało uderzyć w moduł
ale magik coś zrobił i działa
dziękuje wszystkim za pomoc 

- Kamil5530
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości