Kilka pytań ;)
• Strona 1 z 1
Kilka pytań ;)
Witam, mam 15 lat (185cm,74kg) i chciałbym się dowiedzieć parę spraw których nie wiem. Z góry przepraszam za to jeśli pytania się powtarzają na forum.
1.Czy KTM sx125 będzie dobry na początek i na moje gabaryty?
2.Będę miał do wydania tak 5-6tyś na crossa. Czy kupie już za tą kwotę coś dobrego?
3.Ile będę musiał przeznaczyć pieniędzy na strój,zbroje itd?
4.Ile musiał bym wydawać tak około co sezon na remont?
5.Od jakiego rocznika najlepiej kupować crossa? Żeby części były łatwo dostępne itd.
Prosiłbym o jakiś przykład którego crossa warto kupić oczywiście jeśli to nie kłopot
Crossa raczej katowac nie będę bo niestety musze się najpierw nauczyć
Jak na razie to na tyle ale będę potem zadawał kolejne pytania
A i cross będzie do jazdy praktycznie tylko na tory ale nie kiedy będę chciał wyjechac na las czy coś
Z góry dziękuje za odpowiedzi
LWG i szerokości.
1.Czy KTM sx125 będzie dobry na początek i na moje gabaryty?
2.Będę miał do wydania tak 5-6tyś na crossa. Czy kupie już za tą kwotę coś dobrego?
3.Ile będę musiał przeznaczyć pieniędzy na strój,zbroje itd?
4.Ile musiał bym wydawać tak około co sezon na remont?
5.Od jakiego rocznika najlepiej kupować crossa? Żeby części były łatwo dostępne itd.
Prosiłbym o jakiś przykład którego crossa warto kupić oczywiście jeśli to nie kłopot

Jak na razie to na tyle ale będę potem zadawał kolejne pytania

A i cross będzie do jazdy praktycznie tylko na tory ale nie kiedy będę chciał wyjechac na las czy coś

Z góry dziękuje za odpowiedzi

- Binol
- Świeżak
1.Tak
2.Coś się kupi patrz też na yz,cr,rm,kx
3.1,5tyś ale musisz szukać okazji i używek
4.Średnio na same remonty wydaje się około 1k
5.Jak najmłodsze częsci na ogół są dostępne od 2000+
Dobrze wybrałeś akurat szukaj 125 w 2t na twój wiek i gabaryty idealny sprzęt przeznaczony na tory.
2.Coś się kupi patrz też na yz,cr,rm,kx
3.1,5tyś ale musisz szukać okazji i używek
4.Średnio na same remonty wydaje się około 1k
5.Jak najmłodsze częsci na ogół są dostępne od 2000+
Dobrze wybrałeś akurat szukaj 125 w 2t na twój wiek i gabaryty idealny sprzęt przeznaczony na tory.
- Fantas3k
- Bywalec
1) tak
2) średnio, jakas sztuke wyrwiesz ale szybko mozesz dac wiecej na utrzymanie, jak sxa to celuj po 2004 roku.
3) zależy ile chcesz, mozesz komplet wyrwać za niecałe 1000 zł a mozesz wydac 10 tysiecy. tutaj ciezko mówić o czyms co sie bardziej opłaca, bo zdrowie raczej trudno jest wycenić
4) zalezy od tego w jakim stanie kupisz moto, jak bedziesz jeździł i jak bedziesz dbał. 500-2500 zł mysle ze to takie granice o ile moto bedzie do jazdy a nie do odrestaurowania.
5) od 2013
wiadomo im nowsze tym lepsze
2) średnio, jakas sztuke wyrwiesz ale szybko mozesz dac wiecej na utrzymanie, jak sxa to celuj po 2004 roku.
3) zależy ile chcesz, mozesz komplet wyrwać za niecałe 1000 zł a mozesz wydac 10 tysiecy. tutaj ciezko mówić o czyms co sie bardziej opłaca, bo zdrowie raczej trudno jest wycenić
4) zalezy od tego w jakim stanie kupisz moto, jak bedziesz jeździł i jak bedziesz dbał. 500-2500 zł mysle ze to takie granice o ile moto bedzie do jazdy a nie do odrestaurowania.
5) od 2013

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Henio nie wiem co za komplet za 1k może kupić
Ja tyle to wydałem na same buty,google,kask a co dalej te minimum 1,5k musisz liczyć jak chcesz głownie po torach wyposaż się też w dobry buzer i ochraniacze kolan na stabilizator karku raczej cie nie stać co kosztuje 1,5k ale taka gąbka za 120zl pod kark tez cos pomoże.

- Fantas3k
- Bywalec
1) tak
2) kupisz w tej kasie maszyne z roku max 2004, najlepiej kupowac maszynę jak najmłodszą ale trzeba miec kasę na remonty itp, najlepiej z niskim budrzetem kupowac od kogos kogo się zna, znajomego i zna się motocykl, wtedy można w ciemno brac
3) do 2 tysi kupisz fajne ciuszki z pełnym wyposażeniem
4)wszystko zalezy od eksploatacji i użytkowania, utrzymanie roczne waha się w przedziale 500zł a 2000zł
5)jaki rocznik nie kupisz częsci dostaniesz, jak nie na allegro to na pewno u dealerów albo w innych sklepach motoryzacyjnych motocyklowych
2) kupisz w tej kasie maszyne z roku max 2004, najlepiej kupowac maszynę jak najmłodszą ale trzeba miec kasę na remonty itp, najlepiej z niskim budrzetem kupowac od kogos kogo się zna, znajomego i zna się motocykl, wtedy można w ciemno brac
3) do 2 tysi kupisz fajne ciuszki z pełnym wyposażeniem
4)wszystko zalezy od eksploatacji i użytkowania, utrzymanie roczne waha się w przedziale 500zł a 2000zł
5)jaki rocznik nie kupisz częsci dostaniesz, jak nie na allegro to na pewno u dealerów albo w innych sklepach motoryzacyjnych motocyklowych
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
fantas3k - ja kupiłem komplet za niecałe 1000 zł i fakt były to uzywkji za granicą... ale ciuchy całkiem niezłe, wszystko firmowe... a dzisiaj spoko mozna kupic strój za 1000 zł fakt nie bedzie to super ochrona dlatego podkreśliłem, że się da, ale ile sie na to przeznacza to juz prywatna kwestia. równie dobrze jakiś zawodnik moze sie z Ciebie smiać jak mozna nosic buty za 1000 zł tylko.... ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No wiem że dla zawodników buty za 1k sa chuj**e ale co zrobisz nie każdy ma tak głęboką kieszeń dużo zależy jak się trafi ja np szukałem dobrych okazji i kupiłem kask airoh za 250zł z przesyłką używany może rok co nowy kosztuje około 650zł więc okazja jako tako była. Heniu mam takie pytanko bo myślałem nad zakupem 2 butów z zawiasem jakiś ale używek jak się nosi takie buty po kimś ? bo jak tak myśle co robie w swoich to trochę mnie odstrasza kupno butów po innej osobie co może mieć grzybice.
- Fantas3k
- Bywalec
ja akurat miałem takie szczescie że jedne kupiłem od kumplka który uzywał butów kilka razy. a drugie buty kupiłem od osoby nieznajomej ale buty były praktycznie jak nówki. tak czy siak zawsze mozan wyprać je i smigac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość