Suzuki DR-Z 125 a woda?
• Strona 1 z 1
Suzuki DR-Z 125 a woda?
Witam! Mam suzuki dr-z 125 nie ma on chłodnicy, jest chłodzony powietrzem,nawet po krótkiej jeździe silnik jest dość gorący. Parę dni temu mój kolega powiedział mi,że nie będę nim mógł jeździć po rzekach/kałużach ponieważ rozsadzi mi głowicę. Czy to prawda?
-
Sirsm - Świeżak
Silnik zawsze będzie gorący, nawet z układem chłodzenia.
Zależy, jak piłujesz motocykl w miejscu, bez znacznego rozpędzania się i powiedzmy, że wpadniesz w wielką kałuże w cieniu, to może być nieciekawie.
A jak jeździsz, utrzymujesz powiedzmy stałą prędkość(Bez jakiś wariacji, np. palenie gumy, bączki, itp, itd) i przejedziesz przez wodę, to nic się nie powinno stać.
Zależy, jak piłujesz motocykl w miejscu, bez znacznego rozpędzania się i powiedzmy, że wpadniesz w wielką kałuże w cieniu, to może być nieciekawie.
A jak jeździsz, utrzymujesz powiedzmy stałą prędkość(Bez jakiś wariacji, np. palenie gumy, bączki, itp, itd) i przejedziesz przez wodę, to nic się nie powinno stać.
-
Street4Fun - Bywalec
są szanse zawsze że cos pęknie... ale to przypadek bardzo rzadki. nie mozna polewac wodą silnika zgaszonego wtedy rózne rzeczy sie mogą dziać. albo np wjeżdzac rozgrzanym silnikiem do rzeki żeby stał w wodzie chwile... ale jak z kałuzy cos poleci to sie nic nie stanie. a jak np jeździ sie w deszczowy dzien czy cos to tym bardziej nie ma problemu.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości