Zobacz wÄ…tek - Husqvarna czy DT ??
NAS Analytics TAG

Husqvarna czy DT ??

Enduro, Cross
_________

Husqvarna czy DT ??

Postprzez Explod » 24/2/2013, 22:06

Witam. Interesują mnie dwa motorki Husqvarna wre125 i Yamaha DT125. Chciałbym sie dowiedzieć coś więcej o nich , ponieważ jestem zainteresowany kupnem. Motorki są w podobnych cenach i rocznikach.
Z tego co wiem i słyszałem to husqa ma troche więcej koni , ale również słabszy silnik - podobnież jest mało wytrzymały i łatwo jest go zajechać.
A DT to znowu przeciwieństwo :) mam racje czy może sie mylę :wink:
który waszym zdaniem motor lepszy ? mozecie je troche porównać ? z góry dzięki :)
Explod
Świeżak

Postprzez henio12323 » 24/2/2013, 22:27

troche tak. bo DT to był motocykl robiony pod soft enduro. z kolei huska WRE ma przeszczepiony silnik od WR oczywiscie po kastracji, czyli ma rodowód z WRki. i zawsze wieksza moc jest równoznaczna z gorszą wytrzymałoscią. ale nie jest tak że DTtka przelatasz 5 sezonów a WRE jeden... róznice nie są wielkie. WRka ma przewage też tym że ma lepsze zawieszenie itp. troche lepiej sie więc prowadzi w terenie. wiekszą wadą z kolei jest brak częsci, ( i znów niech nikt nie wyskakuje że wszystko jest, bo jest ale nie tak łatwo dostępne jak do DT, sporo częsci jest tylko nowych, albo sciąganych z włoch za duzo wiekszą kase niz częsci do DT które mozna kupic prawie w kazdym kiosku... )

wiec oba moto dobre, jezdnie WRE nieco lepsza, DT za to popularniejsza i mniej kłopotliwa z późniejszym serwisem. reszta decyzji należy do ciebie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez Duriv » 26/2/2013, 13:17

WRE przelatasz więcej niż jeden sezon, co ok. 7500 km wymiana tłoka, i to tyle. Silnik ten sam co w sm125s, różni się modułem, głowicą, wałem, i typem smarowania - poprowadzony został dozownik.
Czarny 300cc 2T.
Duriv
Bywalec

Postprzez MJR128 » 1/3/2013, 17:36

używaj tematów podwieszonych.
Ostrzeżenie.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
MJR128
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê