Hyosung RTT 125 Karion
• Strona 1 z 1
Hyosung RTT 125 Karion
A więc tak, mam od 11 lipca ten oto motorek i ostatnio mam mały problem z nim. Na biegu 4 i 5 dostaje muła, a po chwili załapuje moc, nie mogę z niego wycisnąć całej mocy, jechałem nim tylko 90 km/ godz. a powinien pow 100 km. Chciałbym w nim trochę zwiększyć moc, bo podczas jazdy z dziewczyną to trochę jej brakuje(12 KM), motorek jest bardzo cichy( mały tłumik w obudowie) myślałem o wywaleniu środka tłumika. Motorek z 2005 roku i ma prawie 16 tyś km. Co mam zrobić aby rozwiązać te problemy?
- Gruszmen
- Świeżak
1) nie wiem, bo niestety nie znam stanu tech moto. zrobil bym standardowy serwis, wymiana swiecy, czyszczenie i regulacja gaźnika. ustawienie zaworow. to powinno pomoc o ile silnik nie jest zajechany.
co do zwiekszenia mocy trudno costam podkręcic bo te silniczki nie sa sportowe. wydech mozna poprawic, ale raczej szukal bym jakiegos dedykowany tuningowy wydech. i ogolnie odchudzil bym moto troche to mu doda wiecej wigoru. jak masz wiecej kasy mozesz wymienic gore silnika na np 150 ccm itp
co do zwiekszenia mocy trudno costam podkręcic bo te silniczki nie sa sportowe. wydech mozna poprawic, ale raczej szukal bym jakiegos dedykowany tuningowy wydech. i ogolnie odchudzil bym moto troche to mu doda wiecej wigoru. jak masz wiecej kasy mozesz wymienic gore silnika na np 150 ccm itp
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości