Zobacz wÄ…tek - Peugeot xp6 (kierunkowskazy, licznik, wymiary do manetki)
NAS Analytics TAG

Peugeot xp6 (kierunkowskazy, licznik, wymiary do manetki)

Enduro, Cross
_________

Peugeot xp6 (kierunkowskazy, licznik, wymiary do manetki)

Postprzez JuKKa » 30/6/2012, 20:45

Witam! Wczoraj zakupiłem peugeota xp6 i mam co do niego parę pytań.
1.Mam zamiar kupić kierunkowskazy czy to muszą być jakieś specjalne czy obojętnie jakie dodam, że w moto są już na kierownicy przełączniki. Czy takie kierunkowskazy się ciężko zakłada? Czy można zrobić to samemu czy lepiej iść do fachowca?
2. Jest w nim elektryczny licznik lecz jest nie sprawny (prawdopodobnie linka lub ślimak) ale jeśli jest cały do wymiany to ile taki kosztuje i czy trzeba kupić firmowy peugeota?
3. Po prostu manetki są do wymiany. Podobno kupuje się je chyba wg. średnicy ale nie jestem pewien. Proszę mi powiedzieć czego są potrzebne wymiary do manetki? Jeśli ktoś wie to proszę mi powiedzieć jaki jest ten wymiar?
Z góry dziękuje i pozdrawiam. :D
JuKKa
Świeżak

Postprzez henio12323 » 30/6/2012, 22:24

na poczÄ…tek to pytania o motorowerach kieruj w dziale skuterkowym

1) kupujesz jakie chcesz, jezeli masz fabryczną istalacje bez przerabiania jak chcesz montować kup kierunki z normalnymi zarówkami ( nie diodami LED ) nie bede sie rozpisywał dlaczego. czy sie ciezko montuje ? dla niektórych kto nigdy nie widział klucza czy srubokręta moze byc ciezko. filozofii nie ma, odkręcasz nakrętke z zestawu przekładasz kierunek, potem tą nakrętke wkręcasz i dokręcasz na scisk. kable łączysz i tyle, gdzies na pewno instalacja ma wypuszczone po 2 przewody na kazdą strone moto ( przód lewy przód prawy itp itd ) i tylko podpinasz)
2) za duzo niewiadomych, jezeli chcesz miec taki sam to musi byc oryginalny. nie ma zamienników takich samych liczników. tam w ogóle jest linka i slimak ? czy czujnik kontaktronowy i magnes ? posprawdzaj wszystko moze wystarczy baterię zmienić w liczniku. co do ceny - allegro albo ebay albo importer czesci
3) potrzebna jest średnica kierownicy. zapewne ma 22 mm ale sprawdź dla pewnosci. i kupujesz po prostu manetki motocyklowe ( nie pomyl z manetkami do quada bo tam obie są takie same )
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez Bostorn » 1/7/2012, 11:36

dział motorowery

zamykam
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
Bostorn
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê