Pali na pych i tylko na wyskoich obrotach..
• Strona 1 z 1
Pali na pych i tylko na wyskoich obrotach..
Witam, wczoraj trochę jeździłem moją Aprilią, od początku zdawało mi się że jakoś inaczej chodzi, ale tragicznie nie było, więc ruszyłem, po ok 7km. zrobiłem pauze i kiedy się zatrzymałem zauważyłem że trochę zakopcił i śmierdziało spalonym olejem, no ale dwusuw chyba nie powinien brać oleju... w drodze powrotnej zahaczyłem o delikatny teren i dałem mu trochę w dupę, wszystko było ok, po ok 4km zatrzymałem się i zauważyłem że na biegu jałowym ma troszeczkę za wysokie obroty, ale przypomniałem sobie, że czasami linka od gazu zawieszała się, więc lekko trąciłem ją na gaźniku, wtedy wkręcił się na ok. 4 tysiące i zgasł.
Próbowałem zapalać z kopa ale nic nie dało, jako że była górka wbiłem drugi bieg i go pchnąłem, fakt, pomogło ale chodził jedynie na prawie że max. obrotach, więc zapchałem go do domu...
Może to być spowodowane łapaniem lewego powietrza? czy może trzeba wyczyścić i wyregulować gaźnik ?
Próbowałem zapalać z kopa ale nic nie dało, jako że była górka wbiłem drugi bieg i go pchnąłem, fakt, pomogło ale chodził jedynie na prawie że max. obrotach, więc zapchałem go do domu...
Może to być spowodowane łapaniem lewego powietrza? czy może trzeba wyczyścić i wyregulować gaźnik ?

-
Screamer - Świeżak
po 1 sprawdź naciągnięcie linki lub czy ten korek na gaźniku nie przyciął przypadkiem przepustnicy że nie dochodzi na sam dół bo miałem taki przypadek w cr
później podokręcaj wszytkie króćce a przed tym możesz sprawdzić jeszcze zawór membranowy i nie zaszkodzi wyczyscić gaźniczek
później podokręcaj wszytkie króćce a przed tym możesz sprawdzić jeszcze zawór membranowy i nie zaszkodzi wyczyscić gaźniczek
- barek253
- Mieszkaniec forum
ja bym zajał od czyszczenia filtra powietrza i gaźnika. sprawdził swiece. zmienił paliwo. i powinno byc ok. trzeba by sprawdzic jeszcze króciec ssacy czy listki są ok
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
ja bym sprawdził membrany, czy aby na pewno są całe i dobrze zamontowane, nie poluzowały sie ani nie przestawiły
problem to prawdopodobnie zalewanie
czyszczenie gaźnika, swiecy się kłania+oględziny membran
problem to prawdopodobnie zalewanie
czyszczenie gaźnika, swiecy się kłania+oględziny membran
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 3 gości