Elektryka KTM
• Strona 1 z 1
Elektryka KTM
Witam, pewien czas temu padła mi elektryka w moim exc 520. Oddałem do firmy zajmującej się diagnozą i naprawą usterek. Zdiagnozowali padnięty moduł. Naprawili go i całą elektrykę odesłali do mnie. Zamontowałem ją w motocyklu i jednak nadal nie mam iskry. Więc ponownie odesłałem cała elektrykę do tej firmy. Koleś do mnie dzwoni i mówi ze iskra u nich jest i to mocna. I moje pytanie czemu u mnie nie ma iskry?
PS. Koleś ma jeszcze jakie tam testy zrobić całej elektryki.
PS. Koleś ma jeszcze jakie tam testy zrobić całej elektryki.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
Ja bym sprawdził wszystko dokładnie jeszcze raz samemu... Czemu Może tylko moduł zrobili sprawdzili jakoś inaczej i dla nich jest Git a ty poleciałeś w koszty
Posprawdzaj czy jakiś kabelek nie jest przetarty choćby minimalnie a już jest problem.... może sama Fajka ma przebicie ?? Tak jak u mnie było też zrobiłem wszystko koszty poleciały a wystarczyło fajkę wymienić
Może też minimalnie jest gdzieś zawilgocone.... nie wiem jak to jest w Crossowkach ale w starych WSK 125 magneto było zawilgocone to iskry tez nie było 

Honda Cr 250 2007
- zbyho222
- Świeżak
zbyho222 - u mnie magnet i stator pływa w oleju
więc zawilgocenie nie wchodzi w grę. Wartości oporowości i rezystancji są ok. Moduły podłączałem dwa i nadal lipa, moto nie pali. Co do serwisu to do Będzina wysyłałem do Digitech.

KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
zobacz w serwisówce moze tam coś ci pomoże nakierowac jak sprawdzic ;P a co do elektryki na pewno wszystko przepatrzyłeś ? moze nie podpiałes czegos. kiedys u kumpla w moto 1 kabelek odpadł ale trzymał sie w koszulce i iskry nie było ;P odsyłałes 100% cała elektryke, czy tylko sam moduł magneto i cewke ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Wysłałem kill switcha, cewka z kablem i fajką, 3 świece, moduł, stator, impulsator i magnet. W serwisówce wszystko co było to oblukałem po 6 razy. Ale chyba jeszcze jest problem ze statorem bo jak podgrzali go do 90 stopni to iskra zanikła. Więc raczej mi przezwoją stator.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
Naprawa od 100-450zł zależy od uszkodzenia. Przewinięcie statora 300zł. Sama diagnoza jest za free. Ale masz pewność, że zdiagnozują usterkę. Tanio nie jest ale cała elektryka nowa do ktm'a mojego kosztuje akurat 1780zł po zniżkach u znajomego w ktm'ie.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości