Głowica, rozrząd i inne sprawy.
• Strona 1 z 1
Głowica, rozrząd i inne sprawy.
Witam, w motocyklu padła mi elektryka i żeby to sprawdzić w sumie musiałem rozkręcić pół motocykla. I tak pomyślałem że jak już to robię może bym zajrzał do rozrządu.
Moje pytanie jest takie czy odkręcając głowicę zejdzie ona od razu kompletnie z zaworami?
Czy łańcuszek rozrządu powinien mieć jakiś delikatny luz czy w miarę mocno naciągnięty?
Oraz ostatnie pytanie czy założenie magneta ma jakieś znaczenie? Czy po prostu ma wejść na ten sworzeń i już.
Dzięki za odpowiedź bo nigdy nie ściągałem głowicy ani nie robiłem rozrządu.
Moje pytanie jest takie czy odkręcając głowicę zejdzie ona od razu kompletnie z zaworami?
Czy łańcuszek rozrządu powinien mieć jakiś delikatny luz czy w miarę mocno naciągnięty?
Oraz ostatnie pytanie czy założenie magneta ma jakieś znaczenie? Czy po prostu ma wejść na ten sworzeń i już.
Dzięki za odpowiedź bo nigdy nie ściągałem głowicy ani nie robiłem rozrządu.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
Glowica zejdzie Ci z zaworami, ale najpierw musisz odkrecic napinacz lancuszka, sciagnac lancuszek i zabezpieczyc, zeby nie wpadl do srodka, sciagnac walki i dopiero mozesz odkrecac glowice
Lancuszek musi byc napiety, zeby nie przeskoczyl.

Lancuszek musi byc napiety, zeby nie przeskoczyl.
Honda CR 500
-
WojciechW - Świeżak
sciagnąc wałek
tam siedzi jeden
co do reszty to tak jak kolega napisał. sciagasz łancucszek, wałek i głowica z zaworkami schodzi. oczywiscie najpierw trzeba zdemontowac pokrywe głowicy. co do magneta to nie da sie załozyc źle. bo na krzywce jest 1 szczelina wzdłuż magneta na klina. jak nie trafisz szczeliną na klin to ci nie wejdzie w ogóle 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości