sprzęgło 250 yzf
• Strona 1 z 1
sprzęgło 250 yzf
Witam
Mam taki problem , mianowicie po wymianie tarcz sprzęgła, sprężyn i skręceniu wszystkiego ( serwisówka) wogóle nie ma sprzęgła , wogóle nie ma oporu na dźwigni sprzęgła , po rozebraniu okazało sie ze miedzy popychaczem a dociskiem jest za duża przerwa i popychacz wogóle go nie odciska , aby zniwelować tą przerwę chciałbym dać drugą kulkę , która jest za popychaczem i pytanie czy mogę to uczynić ? a może jest jakaś inna przyczyma tego ? odrazu mowie ze kilka razy wszystko rozbierałem i skręcałem i nic proszę i pomoc z góry dzieki
Mam taki problem , mianowicie po wymianie tarcz sprzęgła, sprężyn i skręceniu wszystkiego ( serwisówka) wogóle nie ma sprzęgła , wogóle nie ma oporu na dźwigni sprzęgła , po rozebraniu okazało sie ze miedzy popychaczem a dociskiem jest za duża przerwa i popychacz wogóle go nie odciska , aby zniwelować tą przerwę chciałbym dać drugą kulkę , która jest za popychaczem i pytanie czy mogę to uczynić ? a może jest jakaś inna przyczyma tego ? odrazu mowie ze kilka razy wszystko rozbierałem i skręcałem i nic proszę i pomoc z góry dzieki

- ubot
- Świeżak
hmm moze xle złozyłeś pokrywke sprzęgła ? kiedys w DT miałem i musiała byc kropka na talerzu skierowana na kropce na koszu bo inaczej sprzęgła nie było
była 1 pozycja tylko dobra. a jak to nie to to naciagnij linke to ci dociągnie popychacz

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hmm a moze bo tam jest wałek i ten wałek jest nie obrócony do konca. tzn wałek ma w sobie nacięcie o który opiera sie ten wodzik ( popychacz) i moze wałek masz obrócony i ten popychacz nie wskoczył na to wciecie.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Mozesz dac jeszcze jedna kulke, po za tym sprawdz, czy z obu stron napewno masz kulki.Jezeli dasz dodatkowa kulke i nie bedzie luzu to za duzo.Mozesz dac tez malutka nakretke pod kulke i tez bedzie dobrze.
Honda CR 500
-
WojciechW - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości