Hamulce XT 350
• Strona 1 z 1
Hamulce XT 350
witam
mam problem z hamulcami tylnymi w xt 350.
mimo ze moto stal 3 lata to przed 3 latami koles w holandi wymienil szczetki w tylnym hamlcu. ostatnio jadac po lesie naciskajac na hamulec moto nawet nie zaczal hamowac. rozebralem bęben no i zauwazylem ze okladziny na szczekach amulcowych jest jeszcze duzo ale na bębnie jest dosc duzy próg sie zrobil ale pojechalem do sklepu z czesciami i chcialem kupic nowe szczenki ale po sprawdzeniu moje szczenki sa jescze w stanie dobrym jakies 3/4. co mam teraz zrobic wina lezy w zjechanym bebnie? co mam zrobic bo nie bede co chwile zmieniac szczenek. czy sa jakies firmy co regeneruja bebny ?
mam problem z hamulcami tylnymi w xt 350.
mimo ze moto stal 3 lata to przed 3 latami koles w holandi wymienil szczetki w tylnym hamlcu. ostatnio jadac po lesie naciskajac na hamulec moto nawet nie zaczal hamowac. rozebralem bęben no i zauwazylem ze okladziny na szczekach amulcowych jest jeszcze duzo ale na bębnie jest dosc duzy próg sie zrobil ale pojechalem do sklepu z czesciami i chcialem kupic nowe szczenki ale po sprawdzeniu moje szczenki sa jescze w stanie dobrym jakies 3/4. co mam teraz zrobic wina lezy w zjechanym bebnie? co mam zrobic bo nie bede co chwile zmieniac szczenek. czy sa jakies firmy co regeneruja bebny ?
- MoodyxCore
- Świeżak
hmm bębna raczej nikt ci nie zregeneruje. najwyzej przetoczyć mozna. ale nie rozumie nawet jakby prób miał (bo ktoś latał na zuzytych klockach i wytarło) to i tak powinno hamować. wyczyść dobrze wszystko przesmaruj. naciągnij. musi hamowac 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
troche strach bez hamulcy latac... troche dziwne bo wyczyscilem i przejechalem sto metrow i dzialalo a po 100 metrach przestal... dokrecony na maksa jest wiec nie wiem co moze byc
- MoodyxCore
- Świeżak
skoro chwile działał to na pewno to cos innego. mało prawdopodobne ze bęben. ja miałem starą crossówke na bębnach przód i tył zjechane jak nie wiem ;/ ale tył w miejscu blokowało
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości