Mechanik
• Strona 1 z 1
Mechanik
Witam!Mam takie pytanie , czy był kiedyś taki temat "Co trzeba sprawdzać w crossie"? Chodzi mi głownie o to co trzeba sprawdzać co każdą jazdę ,.Co trzeba sprawdzać co miesiąc na przykład , jak co powinno wyglądać, i jak się zużywać szybko ? Jeśli nie to może ktoś opisze takie coś ?
"Motocykliczne"
-
Spajkas - Świeżak
moze ci opisze to serwisówka
tam masz dokładnie opisane co kiedy i co ile to robic i nawet jak. dla kazdego moto inaczej to wychodzi.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
henio12323 - Moderator
Jak nie dostane takiej książki do motocykla to będzie trzeba kupić , oczywiście na każdy rok maszyny jest inna książeczka .Jeszcze takie pytanko , czy wy dajecie mechanikom motor do wymiany np tłoka czy sami robicie ? Bo ja chciałbym się pobawić samemu w to tylko nie wiem czy dam rade w 4t , w 2t sam robiłem .
"Motocykliczne"
-
Spajkas - Świeżak
to sciagasz sobie z neta za darmo. wystarczy chwile poszukac i wszystko jest
w 4T musisz miec narzędzia. tłoczka bez jakiegos sciskacza pierscieni nie wsadzisz (mozna cos samemu wykombinowac ) druga sprawa łancuszek rozrządu tzreba skuwać. ja robiłem sam z tym że do skuwania woziłem np łancuszek. i głowice oddawałem do wsadzenia zaworów nowych. reszta była w sumie dosyc prosta

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Spajkas napisał(a):Jak nie dostane takiej książki do motocykla to będzie trzeba kupić , oczywiście na każdy rok maszyny jest inna książeczka .Jeszcze takie pytanko , czy wy dajecie mechanikom motor do wymiany np tłoka czy sami robicie ? Bo ja chciałbym się pobawić samemu w to tylko nie wiem czy dam rade w 4t , w 2t sam robiłem .
jeżeli chodzi o 2t sam remonty robie, pol silnika rozbieram, składam i jest gitara
trzeba to dokladnie i umiejętnie zrobic
a do 4t siÄ™ nie tykam
-
Bostorn - Moderator
ja na ta zime pierwszy raz remontowałem 4T to sie tak wydaje czarna magia. ale to po prostu puzle ;d wszystko po kolei sie wkłada. nie ma nic trudnego. tylko trzeba nieco pojecia mieć co sie robi. co jak wsadzac zeby nie uszkodzic itp.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości