Zobacz wątek - Tylne koło w chinolu
NAS Analytics TAG

Tylne koło w chinolu

Enduro, Cross
_________

Tylne koło w chinolu

Postprzez gadeawzuki » 21/4/2011, 15:56

Witam. Jestem posiadaczem (szczęśliwym nie napiszę) chinola 200. I wszystko by było spoko, gdyby nie ciągle rozwalające się tylne koło (szprychy puszczają). Rozważam kilka możliwości:
- kupno koła od jakiegoś markowego crossa - duże koszty, ciężko cokolwiek znaleźć
- próba naprawy obecnego koła - może nowe szprychy, może wzmocnienie klejem rc, sam nie wiem, nie ma mi kto tego zrobić

Może ma/miał ktoś takiego crossa i uporał się z tym problemem? Bardzo proszę o odpowiedzi/podpowiedzi/rady co zrobić. Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.

PS: Przednie koło odziwo się trzyma
gadeawzuki
Świeżak

Postprzez henio12323 » 21/4/2011, 16:03

ktos tu kiedys na forum o to juz pytał. jedyna opcja to porządke poskładanie koła. warto by było wymienic szprychy na mocniejsze. klej też moze pomóc zdecydowanie. i przede wszystkim dobre poskręcanie. wsadzenie koła z innego motocykla jest raczej niemozliwa. chociazby ze względu na ośki. w chinolu idzie ośka o średnicy max 1.5 cm jak nie 1 cm. w m arkowych sprzetach minimum 2.5 cm srednica ośki. a jeszcze dobrac rozstaw zębatek itp itd no i sam koszt koła to 1/3 całego chinczyka ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez domin195 » 21/4/2011, 16:35

koszt nowego koła to pewnie wartość jego motoru więc... tak jak pisze henio. trzeba z tym kombinować i dać lepsze szprychy
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
domin195
Świeżak

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê