woda w ukladzie wydechowym
• Strona 1 z 1
Sprawdź dobrze węże, bo ja kiedyś myślałem ze tez tak mam, ale okazało się ze płyn sączy sie delikatnie z węży na kolektory wydechowe (a jak moto odpaliłem to dymiło jak nie wiem). Wymieniłem na nowe i ustąpiło (dodatkowo silikonem uszczelniłem żeby być pewnym ze nie leci).
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
krajos3 napisał(a):nie jest to na pewno uszkodzony przewod poniewaz widac ze woda leci z kolktora wydechowego, przyczna za pewno bedzie to ze w chlodnicy byla woda a nie plyn chlodniczy a jak w zime przyszly mrozy to pewnej nocy w garazu temp spadla ponizej zera. Mam tylko nadzieje ze to bedzie jakas uszczelka a nie pekniety cylinder czy cos innego.
jeżeli w całym układzie była woda i było jej pełno, w garażu były duze minusowe temperatury nie ździwił bym się jak byś miał rozpier.. środek silnika, niestety ale czeka Cie wymiana wszystkich uszczelek i oringów, nawet jeżeli są dobre to nie wiesz czy aby na pewno do konca woda im nic nie zrobiła
tyle sie o tym mówiło aby nie wlewac wody
po 2 sprawdź dokladnie kanały chłodnicze, przeczysc je przedmuchaj i dokladnie posprawdzaj, głowice również
-
Bostorn - Moderator
Nie no kolego respekt dla ciebie
Nie wiem ile masz lat ale to ze było trochę koncentratu nic nie znaczy. Na przykład dam u mnie kiedyś w lodówce w woodce jak mieszałem z wodą zamarzła. Także szacun dla ciebie za zostawienie wody na zimę. I mam nadzieję ze nie narobiłeś sobie kosztów.
Nie wiem ile masz lat ale to ze było trochę koncentratu nic nie znaczy. Na przykład dam u mnie kiedyś w lodówce w woodce jak mieszałem z wodą zamarzła. Także szacun dla ciebie za zostawienie wody na zimę. I mam nadzieję ze nie narobiłeś sobie kosztów.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości