NACIAGACZE Z ANGLII???? ROG CARGO
• Strona 1 z 1
NACIAGACZE Z ANGLII???? ROG CARGO
Szanowni koledzy
na allegro jakis czas temu pojawiła sie oferta zakupu enduro w bardzo dobrej cenie motor z polska rejestracja i dok.znajdowal sie rzekomo w anglii wywieziony tam przez anglika ktory mieszkal w polsce po czym wrocil na wyspy
w ogloszeniu podany byl tylko adres mailowy
wymiana meili bardzo szybka przyjemna itd
sprzedawca przeslal mi linka do strony angielskiej firmy
http://www.rog-cargo.co.uk/ ktora to miala by zajac sie dostarczeniem mi motocykla do polski z londynu do kielc za 200 euro
caly system polega na tym (wedlug sprzedawcy) ze trzeba wplacic uzgodniona kwote na konto tej firmy a ona rzekomo przekaze je sprzedajacemu dopiero w tedy gdy ja na miejscu po sprawdzeniu wszystkiego podpisze dok odbioru.
Cala sprawa smierdzi ale moze moja wrodzona podejliwosc bierze gore wiec zwracam sie z pytaniem czy ktos kiedys mial z taka akcja do czynienia????
na allegro jakis czas temu pojawiła sie oferta zakupu enduro w bardzo dobrej cenie motor z polska rejestracja i dok.znajdowal sie rzekomo w anglii wywieziony tam przez anglika ktory mieszkal w polsce po czym wrocil na wyspy
w ogloszeniu podany byl tylko adres mailowy
wymiana meili bardzo szybka przyjemna itd
sprzedawca przeslal mi linka do strony angielskiej firmy
http://www.rog-cargo.co.uk/ ktora to miala by zajac sie dostarczeniem mi motocykla do polski z londynu do kielc za 200 euro
caly system polega na tym (wedlug sprzedawcy) ze trzeba wplacic uzgodniona kwote na konto tej firmy a ona rzekomo przekaze je sprzedajacemu dopiero w tedy gdy ja na miejscu po sprawdzeniu wszystkiego podpisze dok odbioru.
Cala sprawa smierdzi ale moze moja wrodzona podejliwosc bierze gore wiec zwracam sie z pytaniem czy ktos kiedys mial z taka akcja do czynienia????
- danielm11
- Świeżak
haha takich ofert jest milion ;P nikt (chyba) o zdrowych zmysłach nie wysle kasy i poczeka na motorek
jeszcze za taką kase. ostatnio był ktm exc 525 ostatni rok wypustu - cud miód malinka. za koło 10 tysiecy wychodziło (gdzie za 17 była by okazja) i podobna sytuacja. tyle że jakis gosc chyba niemiec przeprowadził sie do Polski do wawy i moto zostało w niemczech. i wystarczy że mu wysle kase i on mi przywiezie
oczywiscie napisałem mu że ja moge pojechac do niemiec nawet i obejzec ten moto i w ogóle - odpowiedz dostałem jednoznaczną - kasa a dopiero potem oględziny. wiadomo że zrezygnowałem. to samo oferty aut. sam sie natknąłem na kilka takich
wiec nie nowość

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Nie daj siÄ™ naciÄ…gnÄ…c
Witam,miałem taki sam problem jak ty.Miałem do wzięcia motor z Anglii za śmieszne pieniądze (gsxr k6 za 9400 zł).Podany adres email,jakiś zagraniczny numer.Wysłałem maila na adres email proszac o więcej szczegółów.Motocykl kupiony został w polsce podczas pobytu w pracy w polsce.Został zarejestrowany,ma polskie blachy itd.Wracając do angli zabrał go spowrotem do Londynu.Rodzi się więcej pytań:Dlaczego tak tanio dlaczego nie zarejestrował w UK,dlaczego cena śmiesznie niska i co anglik robił w polsce Wtf??Odpisał że motocykl jest bezwypadkowy garazowany niski przebieg,po prostu jak z salonu.Ok,Skoro tak tanio musi cos w tym byc.Motocykl wyśle mi przez firmę Rog-cargo,która wszystkim sie zajmie.Pomyślałem że dobra,czemu nie,cena transportu wliczona w cene motocykla.Najwyżej jak bedzie cos nie tak odeśle go.Ale nagle znalazła sie wpłata.Stwierdziłem że nie ma sensu sie w to bawic,bo pare stówek czy tysiaków na ulicy nie leży.Stwierdziłem że moge motocykl obejżec w Anglii i sam go moge sprowadzic bez żadnych problemów.I tutaj zaczęły sie schody...Ani słowa o obejżeniu motocykla,tylko wysyłka wchodzi w gre za wczesniejszą wpłatą.Myśle że miałeś podobną,jak nie taką samą sytuacje.koleś przedstawił sie jako tanger david.Pozdrawiam i uważajcie na takiego rodzaju ogłoszenia,gdyż zamiast wspaniałego sezonu możecie czasami sobie pluc w brodę.Pozdrawiam 

- szawelbjj
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości